Vesti
Politika

Popović: Međunarodna zajednica da zaštiti srpski narod

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović navodi da je postavljanje bilborda sa amblemom OVK "najnovija provokacija na srpsko stanovništvo koja se pokazuje veličanjem nacionalnističkih pobuda". Dodaje da je bilbord na ulazu u ovu lokalnu samoupravu "uneo veliku uznemirenosti među stanovništvom".
Popović: Međunarodna zajednica da zaštiti srpski narod
Srđan Popović (Foto Kim arhiva)

"U vremenu kada se ceo svet bori da sačuva zdravlje čovečanstva i izbori, na Kosovu ne prestaju da zastrašuju srpski narod. Ko se to osmelio da na ulazu u jednu od najvećih srpskih opština postavi ovakvu provokaciju to treba ispitati", navodi Popović.

Dodaje da posebno zabrinjava činjenica da je "bilbord postavljen samo nekoliko desetina metara od kuća nekoliko srpskih porodica koje su ostale i opstale u rudarskom mestu Kišnici i koje su i bez ovog izložene stalnom strahu za svoju bezbednost".

"Krajnje je vreme da međunarodna zajednica snagom svog autoriteta zaštiti srpski narod. Mi ćemo kao opština imati sastanke sa svim nadležnim institucijama koje se brinu za bezbednost i predočiti im našu zabrinutost da ovo ne preraste u veći incident", zaključuje se u objavi Srpske liste na Fejsbuku.

 


Најновија провокација на српско становништво која се и овога пута показује величањем националистичких побуда оличене у...

Posted by Српска листа - Грачаница on Недеља, 15. новембар 2020.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020