Vesti
Politika

Ponovo otvoren Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku

Ponovo je otvoren Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.
Ponovo otvoren Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku
Ilustracija (Foto MUP Kosova)

"Nakon napada na Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku u zgradi opštine, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovo otvorilo Centar za registraciju vozila u zgradi Policijske stanice u Zubinom Potoku. Ovom prilikom, Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava sve građane da će se rad u ovom centru odvijati normalno i da su od danas spremni da pružaju usluge svim građanima", navodi se u saopštenju za javnost ovog ministarstva.

"Objekat je prilagođen pružanju neposrednih usluga građanima kojima su one potrebne sve do ponovnog početka rada objekta Centra za registraciju vozila koji je uništen u napadu nakon odluke Vlada Kosova 20. septembra u vezi sa upotrebom privremenih registarskih tablica. Brza intervencija službenika Agencije za registraciju u saradnji sa Kosovskom policijom usledila je kako građani ovog dela Kosova ne bi ostali bez usluga", zaključuje se u saopštenju kosovskog MUP-a koje je dostavljeno medijima.Ostale vesti

Petkoviću ponovo zabranili ulazak na Kosovo
Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petru Petkoviću, ponovo nije dozvoljeno da poseti Kosovo gde je, kako se navodi u saopštenju, trebalo da obiđe srpski narod i uruči pomoć. Ovo je, prema podacima Kancelarije, peta zabrana od početka godine Petkoviću.
  • 02.12.2021
Obradović vodi patriotski blok
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović promovisan je kao predsednički kandidat patriotskog bloka osam organizacija, koje su potpisale sporazum o saradnji "Novi ljudi za promenu sistema".
  • 02.12.2021
Prošao novembar, a obećanje Srpske liste o napuštanju institucija ostalo neispunjeno
“Ukoliko u toku novembra meseca ne započnu razgovori na nivou Beograda i Prištine o formiranju ZSO, Srpska lista će napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima na severu”, obećao je predsednik ove stranke, Goran Rakić uoči lokalnih izbora na Kosovu. Novembar je prošao, razgovora delegacija o ZSO u Briselu nije bilo, ali su, prema svemu sudeći, čelnici Srpske liste na severu odlučili da zadrže svoje pozicije, piše KoSSev. A da li će tako i ostati – ovaj portal nije uspeo da sazna, jer se najviši čelnici ove stranke nisu javljali na pozive, ali se i nisu javno oglasili. Sa druge strane, sagovornici KoSSeva podsećaju da se i ranije „obećavalo pa zaboravljalo“, te ne misle da će se bilo šta promeniti.
  • 02.12.2021
CIK: U Klokotu pobedio kandidat SL, a u Prizrenu PDK
Centralna izborna komisija potvrdila je konačne rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnike Prizrena i Klokota. Novi gradonačelnik Prizrena je Šaćir Totaj iz PDK, dok će Klokotom u naredne četiri godine upravljati kandidat Srpske liste, Vladan Bogdanović.
  • 01.12.2021
Petković: Komandant Kfora posvećen miru
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zadovoljstvo što je dužnost komandanta Kfora preuzeo general mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će, kako je ocenio, biti posvećen očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu.
  • 01.12.2021
Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
  • 01.12.2021