Vesti
Politika

Ponovo odložena sednica SO Parteš

Svečana sednica SO Parteš, koja je trebalo da se održi danas odložena je zbog nedostatka kvoruma. Naredna sednica zakazana za 10. januar.
Ponovo odložena sednica SO Parteš
(Foto RTV Puls)

Na planiranoj sednici novoizabrani odbornici kao i gradonačelnik Dragan Nikolić trebalo je da polože zakletvu kako bi se verifikovao njihov mandat.
 
Sednici je i ovog puta kao i 27.decembra prisustvovalo 7 od ukupno 15 odbornika, pa je ista odložena za petak 10. januara 2014. godine na predlog najstarijeg odbornika Zvonimira Vasića.
 
Novoizabrani gradonačelnik Dragan Nikolić i prisutni odbornici su zahtevali od predstavnika iz ministarstva za lokalnu samoupravu da pojasne dalju proceduru ,ali su oni odgovorili da se za sve nejasnoće pismeno obrate ministarstvu i na trenutke delovali kao da ni sami nisu sigurni  šta zakon dalje predviđa u slučaju ponovnog odlaganja.



Ostale vesti

Kurtiju pojačano obezbeđenje zbog pretnji
Aljbin Kurti je dobio pretnje preko društvenih mreža pa je povećan nivo njegovog obezbeđenja, saopštio je kabinet premijera Kosova.
  • 27.10.2021
Sutra konačni rezultati prvog kruga izbora
Konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora koji su održani 17. oktobra na Kosovu biće objavljeni sutra.
  • 27.10.2021
Rakić i Šmid: Jedini način za rešavanje problema je dijalog
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić naglasio je na sastanku sa generalnom sekretarkom OEBS-a Helgom Šmid da je potpuna implementacija briselskog sporazuma od krucijalne važnosti za postizanje trajnog mira na Kosovu i da je neophodno u što skorijem periodu formirati Zajednicu srpskih opština. 
  • 27.10.2021
U novoj emisiji Sporazum o srpskim političkim partijama na Kosovu
Zašto među srpskim političkim partijama gotovo da nema konkurencije? Ovom temom ćemo se večeras baviti u novoj emisiji Sporazum.
  • 27.10.2021
“Odluka o napretku ka EU zavisi od procene konkretnih interesa najmoćnijih”
Nekadašnji premijer Kosova Isa Mustafa je 27. oktobra 2015. u Strazburu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom. Ovaj sporazum je u to vreme smatran vrlo značajnim za političku, pravnu i ekonomsku integraciju u EU, ali uprkos tome, za građane Kosova još uvek nije odobrena ni vizna liberalizacija.
  • 27.10.2021
Osmani: Kosovo neće menjati Ustav zbog ZSO
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo neće menjati Ustav kako bi uspostavilo Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da je Srbija kancer Evrope.
  • 27.10.2021