Vesti
Politika

Ponovljeni izbori u Partešu 19. novembra

Centralna izborna komisija odlučila je da se izbori za gradonačelnika u opštini Parteš ponovo održe 19. novembra, kada će biti održan i drugi krug izbora za gradonačelnike u drugim opštinama, javili su mediji u Prištini.
Ponovljeni izbori u Partešu 19. novembra
Glasanje u Gračanici (Foto Kim)

Član CIK-a Stevan Veselinović izjasnio se protiv ove odluke, prenose prištinski mediji, ocenjujući je kao političku i navodeći da će ona imati "implikacije za srpsku zajednicu".

Srpska lista je ranije saopštila da je poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš politička odluka Prištine, kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju građana srpske nacionalnosti.

"Izborni panel za žalbe i predstavke stavio se u službu onih koji žele da u srpskim opštinama, mimo volje naroda, instaliraju poslušnike čiji bi zadatak bio da rade protiv interesa srpskog naroda", ocenila je Srpska lista.

Lokalni izbori na Kosovu održani su 22. oktobra, a prema rezultatima CIK-a, Dragan Petković iz Srpske liste dobio je 1.571 glas, a Nenad Cvetković 1.059 glasova.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021