Vesti
Politika

Ponovljena ponuda SAD da uspostave stalnu vojnu bazu na Kosovu

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj razgovarao je juče u Pentagonu sa zamenicom pomoćnika ministra odbrane Laurom Kuper i tom prilikom je ponovio ponudu Prištine da Sjedinjene Države uspostave stalnu vojnu bazu na Kosovu.
Ponovljena ponuda SAD da uspostave stalnu vojnu bazu na Kosovu
Laura Kuper i Armend Mehaj (Foto Tviter Armend Mehaj)

Mehaj je ponovio ponudu Sjedinjenim Američkim Državama da uspostave stalnu vojnu bazu na Kosovu, kako bi doprinele povećanju bezbednosti i stabilnosti na regionalnom nivou, navodi se u saopštenju kosovskog Ministarstva odbrane.

Mehaj i Kuper su se dogovorili da povećaju učešće u zajedničkim misijama i vežbama američke vojske i KBS.

Mehaj je sa Laurom Kuper postigao i dogovore o konkretnim akcijama u vezi sa članstvom u Partnerstvu za mir, vojnim akvizicijama putem FMS (Forin Militari Sejl), unapređenju saradnje u oblasti sajber odbrane, o povećanju učešća u zajedničkim misijama i o vežbama američke vojske i KBS, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj se tokom službene posete Sjedinjenim Državama prošlog petka sastao sa zamenikom sekretara Ministarstva odbrane SAD Kolinom Kalom, kome je, u ime Vlade Kosova ponudio mogućnost za uspostavljanje stalne američke vojne baze na Kosovu.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021