Vesti
Politika

Ponoš napustio Narodnu stranku

Narodna stranka je saopštila večeras da je Zdravko Ponoš istupio iz te partije.
Ponoš napustio Narodnu stranku
Zdravko Ponoš nakon glasanja u Beogradu na predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji 03. aprila (Foto Zoran Mrđa/FoNet)

„Zdravko Ponoš, čiju je kandidaturu za predsednika Srbije podržala Narodna stranka, danas nas je obavestio o istupanju iz stranke“, navodi se u saopštenju.

Ponoš je Narodnoj stranci poslao mejl u kojem je napisao: „Poštovani, ovim putem vas obaveštavam da istupam iz Narodne stranke”.

„Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio i želimo mu sreću u budućem političkom delovanju“, stoji u saopštenju Narodne stranke.Ostale vesti

Slavković: Sumanutom odlukom Prištine onemogućen rad lokalne samouprave

Načelnica opštinske uprave u opštini Zvečan Radmila Slavković istakla je da je "sumanutom odlukom Prištine da u zgrade opštine Zvečan pošalje do zuba naoružane specijalce onemogućen je normalan rad radnika opštine Zvečan i pružanje usluga svim građanima".

  • 01.06.2023
Osmani: Ključna saradnja sa partnerima
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se, u Kišinjevu u okviru samita Evropske političke zajednice, sa predsednikom Emanuelom Makronom i kancelarom Olafom Šolcom, kao i sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku EU Žozepom Borelom.
  • 01.06.2023
Hovenijer sa Kurtijem o severu: Ne želim da koristim reč „sankcije“, to su posledice
Nakon serije kritka na račun kosovskog premijera, uvođenja prvih mera protiv Prištine i najava novih zbog krize na Severu Kosova, ambasador SAD, Džefri Hovenijer, danas se sastao sa Aljbinom Kurtijem.
  • 01.06.2023
Vučić: Besmislen i glup skup u Južnoj Mitrovici, ne razumem zašto to rade
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije jasno zašto je organizovan skup u Južnoj Mitrovici, na koji je putem društvenih mreža pozivalo albansko stanovništvo.
  • 01.06.2023
Visoki Dečani: Antisrpski protest u Peći
Kako je objavio portal „Peja n fokus“ na svojoj Fejsbuk stranici, grupa mladih kosovskih Albanaca je danas u Peći organizovala protest protiv Srba. Ovu informaciju je na svom Tviter nalogu prenelo bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 01.06.2023
Vlada Srbije : Kraj školske godine 6. juna u svim školama u Srbiji
Vlada Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. Ista odluka bi trebalo da se odnosi i na škole koje na Kosovu rade po obrazovnom sistemu Republike Srbije. Treba podsetiti da škole na severu Kosova, u četiri opštine sa srpskom većinom ne rade od petka.
  • 01.06.2023