Vesti
Politika

Poljoprivrednicima dozvoljen rad na imanjima od 6 do 20h

Poljoprivrednici koji imaju registrovana gazdinstva mogu da rade na svojim imanjima, saopštilo je Ministasrstvo poljoprivrede.
Poljoprivrednicima dozvoljen rad na imanjima od 6 do 20h
Ilustracija (Foto Kim)

Istu poruku putem Fejsbuka, objavio je i ministar u odlazećoj vladi Besian Mustafa, navodi Gračanica online.

„Raspored kretanja za individualne poljoprivrednike koji imaju identifikacioni broj farme (NIF) samo za rad na njihovim farmama biće od 06:00 do 20:00. Poljoprivrednici sa NIF brojem će slobodno raditi na svojim farmama i kretati se od opštine do opštine, samo da bi obavili neophodne poljoprivredne radove, osim kada su u žarištima infekcije“, napisao je Mustafa, naglasivši da poljoprivrednici moraju da imaju kod sebe potvrdu o slobodi kretanja koju će popuniti vlasnik gazdinstva.

„Potvrda o slobodnom kretanju može se preuzeti na veb stranici Ministarstva poljoprivrede. Da bi se kretali, zaposleni moraju uvek imati kod sebe kopiju potvrde o slobodnom kretanju, popunjenu i potpisanu od strane vlasnika gazdinstva, kopiju potvrde o registraciji, aneks 1 registracije (podatke o zaposlenom u registrovanom gazdinstvu) i ličnu kartu“, naglasio je odlazeži ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede ovu informaciju je na zvaničnoj stranici objavilo je samo na albanskom jeziku.Ostale vesti

Vučić s Bocan Harčenkom: Kurti organizuje etničko čišćenje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, s kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

  • 25.09.2023
SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023