Vesti
Politika

„Politike Beograda i Prištine iste“

Bivši predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović kazao je da Beograd i Priština, kada su u pitanju kosovski Srbi, trenutno vode istu politiku.
„Politike Beograda i Prištine iste“
Zvonko Mihajlović (Foto Kim)

Komentarišući sednicu Opštine Štrpce, na kojoj se raspravljalo o master planu za ulaganje u ski centar na Brezovici, šef Radikalne stranke u toj opštini je kazao da se se tu ogleda delovanje albanskih lobista koji deluju u redovima srpske zajednice.

„Ovaj plan postoji odranije i za cilj ima preotimanje celog kompleksa na kojem se ski centar nalazi kao i izbacivanje svih radnika na ulicu bez garancija da će biti ponovo zaposleni. Ovim se direktno i ozbiljno ugrožava opstanak Srba u ovoj opštini“, kazao je on.

Mihajlović ističe da se sve ovo ne bi moglo dogoditi bez saglasnosti vlasti u Srbiji i da „nažalost Beograd i Priština imaju zajedničku politiku kada su u pitanju Srbi na Kosovu i Metohiji“.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023