Vesti
Politika

Politički skup u vreme nastave

Predstavnici vlasti iz Opštine Gračanica i PO Opštine Priština i predstavnici školske uprave su u toku radnog vremena i nastave u OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici održali politički skup sa nastavnicima i profesorima škola sa centralnog Kosova.
Politički skup u vreme nastave
Prosvetni radnici u dvorištu škole ''Kralj Milutin'' u Gračanici (Foto Kim)

Sastanak je održan u prostorijama škole, a glavna tema su bili izbori i instruiranje nastavnika da glasaju za Srpsku listu.

"Pa, vezano za to... Znači, 6. da izađemo i da glasamo za Srpsku listu", rekao je za RTV Kim Zvonko Tanasković iz Donje Brnjice.

"Ovo je bio skup prosvetniih radnika, imali smo predstavnike naše iz Mitrovice i našeg gradonačelnika... Ništa posebno, sem oko ovih izbora i koliko je naša zemlja, to jest naša Srbija, zaslužna da mi, sa Kosova, pogotovo prosvetni radnici i zdravstveni, damo podršku našoj Srbiji" kazala je Zlatica Ivić Nedeljković, instruktorka vožnje u Građevinsko saobraćajnoj školi.

"Prisustvovali smo sastanku koji se odvijao inicijalno samo oko glasanja, ništa drugo", rekao je profesor koji je želeo da ostane anoniman.

"Bio je obilazak škole od strane načelnika školske uprave i od struktura vlasti koje finansiraju škole", saopštila nam je sekretarka Medicinske škole Viktorija Živković.

Na skupu u OŠ "Kralj Milutin" su govorili gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, predsednik PO Opštine Priština i kandidat Srpske liste na predstojećim izborima Ljubinko Karadžić, kao i načelnica školske uprave iz Kosovske Mitrovice Jasmina Dedić koja je takođe kandidat Srpske liste.

Prisutnima je saopšteno da svi moraju biti jedinstveni i da ni jedan glas ne sme da ode na drugu stranu, kao i da budućnost prosvete i zdravstva zavisi od načina glasanja na ovim izborima, a pomenut je i broj na izbornoj listi koji u nedelju valja zaokružiti.Ostale vesti

Skupština i u petak o Kosovu
Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u petak u 11.00 vanrednu sednicu o Kosovu i Mwrohiji u okviru koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.
  • 02.02.2023
Civilni sektor: Institucije u Srbiji da podrže sporazum o Kosovu
Grupa srpskih nevladinih organizacija (NVO) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlade i skupštine Srbije da prihvate predloge koji vode ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz ocenu da je takozvani francusko-nemački predlog za pitanje Kosova i Metohije "istorijska prilika da vlasti i građani Srbije prihvate realnost".
  • 02.02.2023
Dačić: SAD podržavaju momentalno formiranje ZSO
Savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Garbijel Eskobar bili su jasni u podršci principijelnom stavu Srbije da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, pa da se dalje razgovara i potom pristupi implementaciji sporazuma, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
  • 02.02.2023
AP: Populistički predsednik neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu
Američka agencija Asošiejted pres (AP) je izvestila o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.
  • 02.02.2023
EU zabrinuta zbog radova u Leposaviću, traže od vlade da poštuje zakon i imovinska prava
Evropska unija sa zabrinutošću prati aktivne građevinske aktivnosti koje se odvijaju na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić, na lokaciji koju je januara kosovska vlada ekproprisala. EU apeluje na kosovsku vladu da poštuje odgovarajući proces, kao i prava vlasnika imovine, poručili su danas za KoSSev iz Kancelarije EU na Kosovu.
  • 02.02.2023
Protest ispred zgrade Skupštine Srbije
Ispred zgrade Skupštine Srbije u kojoj se održava vanredna sednica o Kosovu i Metohiji, održava se prostest stotinak građana.
  • 02.02.2023