Vesti
Politika

Politički skup u vreme nastave

Predstavnici vlasti iz Opštine Gračanica i PO Opštine Priština i predstavnici školske uprave su u toku radnog vremena i nastave u OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici održali politički skup sa nastavnicima i profesorima škola sa centralnog Kosova.
Politički skup u vreme nastave
Prosvetni radnici u dvorištu škole ''Kralj Milutin'' u Gračanici (Foto Kim)

Sastanak je održan u prostorijama škole, a glavna tema su bili izbori i instruiranje nastavnika da glasaju za Srpsku listu.

"Pa, vezano za to... Znači, 6. da izađemo i da glasamo za Srpsku listu", rekao je za RTV Kim Zvonko Tanasković iz Donje Brnjice.

"Ovo je bio skup prosvetniih radnika, imali smo predstavnike naše iz Mitrovice i našeg gradonačelnika... Ništa posebno, sem oko ovih izbora i koliko je naša zemlja, to jest naša Srbija, zaslužna da mi, sa Kosova, pogotovo prosvetni radnici i zdravstveni, damo podršku našoj Srbiji" kazala je Zlatica Ivić Nedeljković, instruktorka vožnje u Građevinsko saobraćajnoj školi.

"Prisustvovali smo sastanku koji se odvijao inicijalno samo oko glasanja, ništa drugo", rekao je profesor koji je želeo da ostane anoniman.

"Bio je obilazak škole od strane načelnika školske uprave i od struktura vlasti koje finansiraju škole", saopštila nam je sekretarka Medicinske škole Viktorija Živković.

Na skupu u OŠ "Kralj Milutin" su govorili gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, predsednik PO Opštine Priština i kandidat Srpske liste na predstojećim izborima Ljubinko Karadžić, kao i načelnica školske uprave iz Kosovske Mitrovice Jasmina Dedić koja je takođe kandidat Srpske liste.

Prisutnima je saopšteno da svi moraju biti jedinstveni i da ni jedan glas ne sme da ode na drugu stranu, kao i da budućnost prosvete i zdravstva zavisi od načina glasanja na ovim izborima, a pomenut je i broj na izbornoj listi koji u nedelju valja zaokružiti.Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020