Vesti
Politika

Politički skup u vreme nastave

Predstavnici vlasti iz Opštine Gračanica i PO Opštine Priština i predstavnici školske uprave su u toku radnog vremena i nastave u OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici održali politički skup sa nastavnicima i profesorima škola sa centralnog Kosova.
Politički skup u vreme nastave
Prosvetni radnici u dvorištu škole ''Kralj Milutin'' u Gračanici (Foto Kim)

Sastanak je održan u prostorijama škole, a glavna tema su bili izbori i instruiranje nastavnika da glasaju za Srpsku listu.

"Pa, vezano za to... Znači, 6. da izađemo i da glasamo za Srpsku listu", rekao je za RTV Kim Zvonko Tanasković iz Donje Brnjice.

"Ovo je bio skup prosvetniih radnika, imali smo predstavnike naše iz Mitrovice i našeg gradonačelnika... Ništa posebno, sem oko ovih izbora i koliko je naša zemlja, to jest naša Srbija, zaslužna da mi, sa Kosova, pogotovo prosvetni radnici i zdravstveni, damo podršku našoj Srbiji" kazala je Zlatica Ivić Nedeljković, instruktorka vožnje u Građevinsko saobraćajnoj školi.

"Prisustvovali smo sastanku koji se odvijao inicijalno samo oko glasanja, ništa drugo", rekao je profesor koji je želeo da ostane anoniman.

"Bio je obilazak škole od strane načelnika školske uprave i od struktura vlasti koje finansiraju škole", saopštila nam je sekretarka Medicinske škole Viktorija Živković.

Na skupu u OŠ "Kralj Milutin" su govorili gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, predsednik PO Opštine Priština i kandidat Srpske liste na predstojećim izborima Ljubinko Karadžić, kao i načelnica školske uprave iz Kosovske Mitrovice Jasmina Dedić koja je takođe kandidat Srpske liste.

Prisutnima je saopšteno da svi moraju biti jedinstveni i da ni jedan glas ne sme da ode na drugu stranu, kao i da budućnost prosvete i zdravstva zavisi od načina glasanja na ovim izborima, a pomenut je i broj na izbornoj listi koji u nedelju valja zaokružiti.Ostale vesti

Brnabić: Vjosa Osmani se pozvala na Briselski sporazum
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala u Antaliji (Turska) je na plenarnoj sednici Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.
  • 17.06.2021
CIK: Počela prijava političkih subjekata za lokalne izbore
Centralna izborna komisija započela je pripreme za lokalne izbore koji će se održati 17. oktobra na Kosovu. Iz ove komisije su saopšteni datumi, kako su naveli, glavnih aktivnosti, a prijavljivanje političkih subjekata je i zvanično počelo danas i  trajaće do 16. avgusta.
  • 17.06.2021
Britanski vojnici na Kosovu najmanje do 2023.
Britanske trupe će nastaviti da doprinose NATO misiji na Kosovu (KFOR) najmanje do 2023. godine, navedeno je u saopštenju britanske vlade.
  • 17.06.2021
Odalović: Ostajem na čelu Komisije za nestale
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da mu nije prijatno što je premijer Kosova Aljbin Kurti zatražio njegovo povlačenje sa čela te komisije i nazvao ga "Gebelsom i Geringom". "To su teške kvalifikacije i teške reči", naveo je Odalović za N1 i za sebe rekao da je dokazani antifašista. Odalović je saopštio da se neće povući sa čela te komisije, niti sa funkcije u radnoj grupi koja deluje na Kosovu, jer ga kako kaže na njih nije postavio Kurti, već Vlada Srbije.
  • 17.06.2021
Davidou: Rumunija ostaje pri stavu da ne priznaje Kosovo

Ambasadorka Rumunije u Beogradu Silvija Davidou izjavila je da ta zemlja ostaje pri stavu da ne prizna "samoproglašenu državu Kosovo".

  • 17.06.2021
Pacoli: Nećemo glasati ni za jednu izjavu obeleženu fusnotom
Poslanica Pokreta Samooopredeljenje Fitore Pacoli pozvala je sve poslanike koji učestvuju u raznim međunarodnim forumima da ne potpišu nijednu izjavu u kojoj je Kosovo predstavljeno fusnotom.
  • 17.06.2021