Vesti
Politika

Politički skup u vreme nastave

Predstavnici vlasti iz Opštine Gračanica i PO Opštine Priština i predstavnici školske uprave su u toku radnog vremena i nastave u OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici održali politički skup sa nastavnicima i profesorima škola sa centralnog Kosova.
Politički skup u vreme nastave
Prosvetni radnici u dvorištu škole ''Kralj Milutin'' u Gračanici (Foto Kim)

Sastanak je održan u prostorijama škole, a glavna tema su bili izbori i instruiranje nastavnika da glasaju za Srpsku listu.

"Pa, vezano za to... Znači, 6. da izađemo i da glasamo za Srpsku listu", rekao je za RTV Kim Zvonko Tanasković iz Donje Brnjice.

"Ovo je bio skup prosvetniih radnika, imali smo predstavnike naše iz Mitrovice i našeg gradonačelnika... Ništa posebno, sem oko ovih izbora i koliko je naša zemlja, to jest naša Srbija, zaslužna da mi, sa Kosova, pogotovo prosvetni radnici i zdravstveni, damo podršku našoj Srbiji" kazala je Zlatica Ivić Nedeljković, instruktorka vožnje u Građevinsko saobraćajnoj školi.

"Prisustvovali smo sastanku koji se odvijao inicijalno samo oko glasanja, ništa drugo", rekao je profesor koji je želeo da ostane anoniman.

"Bio je obilazak škole od strane načelnika školske uprave i od struktura vlasti koje finansiraju škole", saopštila nam je sekretarka Medicinske škole Viktorija Živković.

Na skupu u OŠ "Kralj Milutin" su govorili gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, predsednik PO Opštine Priština i kandidat Srpske liste na predstojećim izborima Ljubinko Karadžić, kao i načelnica školske uprave iz Kosovske Mitrovice Jasmina Dedić koja je takođe kandidat Srpske liste.

Prisutnima je saopšteno da svi moraju biti jedinstveni i da ni jedan glas ne sme da ode na drugu stranu, kao i da budućnost prosvete i zdravstva zavisi od načina glasanja na ovim izborima, a pomenut je i broj na izbornoj listi koji u nedelju valja zaokružiti.Ostale vesti

Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020