„Politički potez i sjajna prilika za foto reportere“

Novinar prištinske RTV 21 Ljeart Hodža kaže da ne očekuje da će, nakon potpisivanja pisma o namerama o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Kosova i Srbije, građani brzo početi da putuju vozom. Do tog momenta, ističe on, ima još mnogo koraka koji koštaju stotine miliona evra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ljeart Hodža (Foto Insajderi)

Hodža je u izjavi za RTV Kim kazao da je ovo politički dogovor od koga građani, nažalost, neće osetiti benefite.

„Ovo je politički veliki potez i sjajna prilika za foto reportere i gospodina Grenela. Istovremeno i za Tačija i Vučića. To za foto reportere izgleda sjajno i to može biti i glavna vest sa ove Minhenske konferencije. Ali to što je potpisano, kao i ono u Briselskom dijalogu i drugim okvirima, do sada nije sporovedeno, daleko od toga. Sumnjam da će građani profitirati od toga u nekom kratkoročnom vremenu tako da treba sačekati da vidimo kako će sve da izgleda“.

Prema njegovim rečima, postojeća železnička mreža i prateća infrastruktura nisu na tom nivou da bi dogovor mogao biti brzo realizovan.

„Nećemo skoro videti ljude da putuju železnicom niti će biti neke robne razmene, pošto je ovo što je potpisano samo pismo o namerama a do sporazuma ima još nekoliko koraka. Meni se čini da niko od ovoga neće da profitira mnogo. Dugoročno, možda preko IPA fondova EU koji će se i onako narednih godina koncentrisati na regionalne projekte, ne za svaku državu posebno, možda će se u tom projektu naći i neki koji će da obnovi tu puteve i železnice. Možda će ovo biti početak nekog projekta koji će da finansira međunarodna zajednica, pošto sumnjam da i Kosovo i Srbija imaju i te pare i tu želju da investiraju stotine miliona na povezivanju između Beograda i Prištine“.

Za sada je, kaže on, ovo samo politički akt.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane