Vesti
Politika

Policija: Vozač Hitne pomoći priveden, nije imao validnu dokumentaciju

Dejan Spahić, vozač Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, priveden je nakon što je pri kontroli vozila utvrđeno da prevozi lekove i sanitetski materijal bez validne dokumentacije, rečeno je u kosovskoj policiji.
 • 02.08.2022
 • 19:06 h > 00:54
 • Politika
 • izvor: Srna, N1 Srbija, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 517
Policija: Vozač Hitne pomoći priveden, nije imao validnu dokumentaciju
Ilustracija (Foto Kim)

Iz policije su naveli da je automobil zaustavila jedinica za brze intervencije i da je zajedno sa vozačem prevezen u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

"Vozilo sa lekovima biće zaplenjeno, a vozač će biti procesuiran kod nadležnog tužioca", kazali su Srni u kosovskoj policiji.

Iz kosovske policije (region sever) Srni je rečeno da je Zdravstveni centar obavešten da je vozilo na carinskom terminalu i da je u toku saslušanje privedenog vozača.

Lekovi sa srpskim akciznim markicama?

Večeras je Policija Kosova medijima dostavila saopštenje u kome se navodi da su "u jeku borbe protiv šverca na severu zemlje oko 13.30 časova u selu Rudare (Zvečan), policijske jedinice Regionalne direkcije granične policije Sever zaustavile vozilo kojim su krijumčareni lekovi".

"Zaustavljeno je vozilo Hitne pomoći kojim je upravljao D.S, rođen 1965. godine u Mitrovici sa prebivalistem u Zvečanu. Policijske jedinice su prilikom kontrolle vozila pronašle pakete lekova sa srpskim akciznim markicama. Vozač nije posedovao dokumentaciju o poreklu lekova, pa postoji osnovana sumnja da su oni ilegalno ušli na teritoriju Republike Kosovo, odnosno da su prokrijumčareni radi izbegavanja carinskih obaveza", navedeno je u saopštenju.

Elek: Niko nas nije kontaktirao

Iz Zdravstvenog centra navode da je vozilom hitne službe prevožen sanitetski materijal i infuzije za najkritičnije pacijente koji se nalaze na lečenju u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je Srni da je Spahić "kidnapovan i da mu se gubi svaki trag" od trenutka kada ga je presrela specijalna jedinica kosovske policije u Rudaru i odvela u nepoznatom pravcu.

"Niko nas nije kontaktirao, niti nam je bilo ko šta javio o Spahiću ili vozilu, osim našeg radnika koji duži taj sanitet koji redovno dostavlja lekove iz Doma zdravlja Lešak u Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica", naveo je Elek.

On je dodao da su obaviestili sve relevantne institucije.Ostale vesti

Kurti razgovarao sa ambasdorima Kvinte i EU, Pičom i Šoleom

Uoči sastanaka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa svojim zamenikom Besnikom Bisljimijem, sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije na Kosovu i ambasadorima zemalja Kvinte. Telefonom je razgovarao i sa Stjuartom Pičom i Derekom Šoleom.

 • 16.08.2022
Kurti: 1. septembar biće normalan dan
„Prvi septembar biće normalan dan na graničnim prelazima - ili ćemo izdavati ulazno-izlazna dokumenta, ili će ih obe strane ukinuti. Ne isključujem to i nadam se da ćemo o tome razgovarati u okviru teme aktuelnih tema" - kazao je kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu za BBC na srpskom jeziku.
 • 16.08.2022
Selaković: Situacija uoči dijaloga tenzična, Kurti je nepredvidiva figura
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je uoči pregovora Beograda i Prištine u Briselu da je situacija tenzična i opterećena neozbiljnošću zvaničnika Prištine.
 • 16.08.2022
Hil: ZSO ne bi bio jedinstven slučaj, slični primeri postoje u Evropi
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da Zajednica srpskih opština na Kosovu nije nikakav jedinstveni model, i da primeri takvog udruživanja već postoje u multietničkim sredinama u Evropi.
 • 16.08.2022
EK: Vučić i Kurti u Briselu moraju da raspravljaju o svim otvorenim pitanjima
Evropska komisija (EK) je saopštila da u dijalogu Beograd - Priština u Briselu u četvrtak "mora i biće raspravljano o svim otvorenim pitanjima", ali je naglasila da "ne može da se spekuliše o rezultatima dijaloga". Portparolka u EK Nabila Masrali je rekla da će Komisija uskoro objaviti koje će sve teme biti na stolu pregovora srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
 • 16.08.2022
Vučić sa Stjuartom Pičom o dijalogu: Srbija će biti konstruktivna
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.
 • 16.08.2022