Vesti
Politika

Policija negira da su specijalci oštetili automobile Srba na Brnjaku i Jarinju

Potrpedsednik Srpske liste Igor Simić saopštio je da su pripadnici Specijalnih jedinica Kosovske policije namerno oštetili desetak privatnih vozila čiji su vlasnici Srbi. Policija je, međutim, to demantovala i optužila Simića da širi dezinformacije.
Policija negira da su specijalci oštetili automobile Srba na Brnjaku i Jarinju
Oštećeni automobil na Brnjaku (Foto Fejsbuk)

Vest o oštećivanju automobila sinoć je na Fejsbuku objavio potpredsednik Srpske liste Igor Simić. On je "ponašanje specijalaca" ocenio - primitivnim.

"Prilikom zamene smena na administrativnom prelazu Brnjak sinoć, oko 23.30 časova su tzv. ’specijalci’ ROSU namerno oštetili desetak parkiranih privatnih motornih vozila u vlasništvu Srba. Očigledno da nisu mogli da sakriju razočarenje što naši građani nisu naseli na provokacije u prethodnih 11 dana i što je danas postignut sporazum koji uvažava interese našeg naroda", napisao je Simić.

Kako je dodao, isto se dogodilo i na prelazu Jarinje, kada su ogrebana i privatna vozila novinara.

Međutim, Kosovska policija je negirala ove navode Simića, istakavši da je ono što on tvrdi "netačno i tendenciozno" i da ima "određene političke ciljeve".

"Kosovska policija je izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i dokazano je da su takvi podaci neistiniti, jer policijske jedinice nisu uključene ni pod kojim okolnostima, pa su takve vesti spekulacije, neodržive i političke orijentisane, kako bi se destabilizovala situacija i okaljale elitne jedinice Kosovske policije “, navodi se u saopštenju.

Iz Kosovske policije ističu da će "nastaviti svoju posvećenost u sprovođenju zakona i ustava Republike Kosova, u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti u zemlji za sve građane bez razlike".Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021