Vesti
Politika

Policija negira da su specijalci oštetili automobile Srba na Brnjaku i Jarinju

Potrpedsednik Srpske liste Igor Simić saopštio je da su pripadnici Specijalnih jedinica Kosovske policije namerno oštetili desetak privatnih vozila čiji su vlasnici Srbi. Policija je, međutim, to demantovala i optužila Simića da širi dezinformacije.
 • 01.10.2021
 • 13:03 h
 • Politika
 • izvor: Kim, Kosovo press, Kosovo online
 • komentara:
 • pregleda: 558
Policija negira da su specijalci oštetili automobile Srba na Brnjaku i Jarinju
Oštećeni automobil na Brnjaku (Foto Fejsbuk)

Vest o oštećivanju automobila sinoć je na Fejsbuku objavio potpredsednik Srpske liste Igor Simić. On je "ponašanje specijalaca" ocenio - primitivnim.

"Prilikom zamene smena na administrativnom prelazu Brnjak sinoć, oko 23.30 časova su tzv. ’specijalci’ ROSU namerno oštetili desetak parkiranih privatnih motornih vozila u vlasništvu Srba. Očigledno da nisu mogli da sakriju razočarenje što naši građani nisu naseli na provokacije u prethodnih 11 dana i što je danas postignut sporazum koji uvažava interese našeg naroda", napisao je Simić.

Kako je dodao, isto se dogodilo i na prelazu Jarinje, kada su ogrebana i privatna vozila novinara.

Međutim, Kosovska policija je negirala ove navode Simića, istakavši da je ono što on tvrdi "netačno i tendenciozno" i da ima "određene političke ciljeve".

"Kosovska policija je izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i dokazano je da su takvi podaci neistiniti, jer policijske jedinice nisu uključene ni pod kojim okolnostima, pa su takve vesti spekulacije, neodržive i političke orijentisane, kako bi se destabilizovala situacija i okaljale elitne jedinice Kosovske policije “, navodi se u saopštenju.

Iz Kosovske policije ističu da će "nastaviti svoju posvećenost u sprovođenju zakona i ustava Republike Kosova, u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti u zemlji za sve građane bez razlike".Ostale vesti

Kajari sa vladikom Teodosijem o situaciji na Kosovu
Iz Kfora je saopšteno da je da je glavni komandant Ferenc Kajari razgovarao u Gračanici sa episkopom raško prizrenskim Teodosijem o situaciji na Kosovu.
 • 02.07.2022
Hil: Teško je porediti Miloševićev i Vučićev režim
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ima redovne sastanke na kojima razgovaraju o temama koje, kako je rekao, obojicu brinu. "Sa predsednikom Vučićem sam diskutovao o situaciji u Ukrajini, odnosno ruskoj agresiji na Ukrajinu. Takođe smo razgovarali i o situaciji u regionu i podršci američke administracije regionalnoj saradnji, kao što je inicijativa Otvoreni Balkan. Ne slažemo se po svim pitanjima, ali svakako ćemo nastaviti da razgovaramo. Mislim da je veoma važno što imamo priliku da suočimo stavove o mnogim pitanjima", ukazuje Hil.
 • 02.07.2022
Danas stupa na snagu jedan od sporazuma između Kosova i Albanije
Albanija i Kosovo od danas imaju na snazi sporazum o socijalnom osiguranju koji je, prema rečima zvaničnika Astrida Hadoa, zagarantovan posle pregovora koji su počeli 2020. godine.
 • 02.07.2022
Ristić: Srpska lista kriminalna organizacija i ona mora da se što pre rasturi

Srpska vlast je od 2012. godine „sve poraze proglasila za pobede“, predajući Albancima gotovo sve što su tražili, a nije dobila ništa za srpski narod, ocenio je najnovije odluke o ukidanju srpskih tablica sa KiM-a i meri reciprociteta za srpske lične karte sa Kosovom, poverenik Narodne stranke za Kosovo Žarko Ristić. Kaže i da Srbi nemaju problem trenutno sa Albancima, već sa Srbima, zbog politike „kriminala, zastrašivanja i pranja novca“, života u strahu i bez slobode zbog toga. Da se srpska vlast bolje postavljala prema Srbima, njih bi na Kosovu bilo više, ukazao je Ristić, a prenosi KoSSev.

 • 02.07.2022
Hovenijer: Nepokolebljivi u odbrani suvereniteta Kosova

"Sjedinjene Države su bile najveći pristalica nezavisnosti Kosova i zato ostajemo nepokolebljivi u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova", rekao je američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer.

 • 01.07.2022
Trajković zadržana i na Merdaru
Srpska političarka sa Kosova i univerzitetska profesorica, Rada Trajković, zadržana je danas od strane srpske policije na prelazu Merdare, saopštila je ona sama u objavi na Tviteru. U kratkoj izjavi za KoSSev kazala je samo da je zadržana iz istog razloga kao i nedavno na aerodromu Nikola Tesla, a radi se o novoj tužbi Milana Radoičića protiv nje.
 • 01.07.2022