Vesti
Politika

Policija blokirala centar Goraždevca

"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
Policija blokirala centar Goraždevca
Policija ispred Radio Goraždevca (Foto Radio Goraždevac)

"Trenutno se određeni broj pripadnika Kosovske policije nalazi u zgradi Privremenog organa Opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu. Jedan broj njih je ispred Radio Goraždevca i ne dozvoljavaju novinarima da uđemo u radne prostorije", rekao je on.

Portić je naveo da je postavljena žuta policijska traka na ulazu u zgradu Radio Goraždevca.

"Nismo dobili obrazloženje zašto ne možemo da uđemo u redakciju", kazao je on.

Kako kaže, dobili su informaciju od Kosovske policije u Goraždevcu da je prilikom vožnje u alkoholisanom stanju uhapšen Luka Zlatičanin.

"Međutim, mi smo dobili novu informaciju da je bio udaran", rekao je Portić. Prema do sada nepotvrđenim informacijama, Zlatičanin je bio u društvu Milorada Đokovića koji je uhapšen ranije tokom dana po povratku iz Goraždevca.



Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022