Vesti
Politika

Pokret za odbranu Кosova i Metohije osnovao Povereništvo na terenu

Pokret za odbranu Кosova i Metohije osnovao je svoje Povereništvo na Кosovu, koje će „raditi na očuvanju pokrajine u sastavu Srbije“, saopšteno je iz te organizacije.
Pokret za odbranu Кosova i Metohije osnovao Povereništvo na terenu
Spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici (Foto Igor Vuković)

„Povereništvo će neposredno na tlu Кosova i Metohije, bez osvrtanja na bilo kakve posebne interese i partijske strasti, uprkos pritiscima kojima su naši ljudi tamo izloženi, raditi na ostvarenju glavnog cilja Pokreta – očuvanja КiM u sastavu Srbije, odbrane naših granica i teritorijalnog integriteta naše zemlje“, objavljeno je na sajtu pokreta.

Za glavnog poverenika imenovan je Nebojša Jović iz Кosovske Mitrovice, a ostali članovi su Zvonko Mihajlović iz Štrpca, Nenad Кojić iz Vitine, Nebojša Miletić iz Zvečana i Igor Virijević iz Кosovske Mitrovice.

Pokret Za Odbranu Кosova i Metohije osnovan je 2020. godine, a u predsedništvu su, pored ostalih, univerzitetski profesori Miloš Ković i Slobodan Samardžić.Ostale vesti

Produžen rok za komentarisanje predloga novih tarifa
Regulatorna kancelarija za energetiku (RKE) je za tri dana produžila rok za izjašnjavanje o restrukturiranju tarifa električne energije, pa je to moguće učiniti do 31. januara.
  • 26.01.2022
Odlaže se glasanje o predlogu skupštinske rezolucije o ceni struje
Glasanje o nacrtu rezolucije iz skupštinske rasprave o poskupljenju električne energije na Kosovu je odloženo za sledeću sednicu.
  • 26.01.2022
Hovenijer: Napredak u dijalogu put da Kosovo zauzme pravo mesto
Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer ocenio je da je napredak u dijalogu između Beograda i Prištine posredstvom Evropske unije jedini način da Kosovo "zauzme mesto koje mu pripada". Hovenijer je na Tviteru dodao da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovu.
  • 26.01.2022
Lajčak i Eskobar dolaze u Prištinu, pa u Beograd
Od 31. januara do 2. februara specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak će zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviti na Kosovu. Dvojica zvaničnika će potom otputovati u Srbiju gde će provesti naredna dva dana.
  • 26.01.2022
Opozicija napustila sednicu parlamenta zbog neusvajanja rezolucije o ceni struje
Poslanici Demokratske partije Kosova (DPK), Demokratskog saveza (DSK) i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) napustili su današnju sednicu Skupštine Kosova nakon što nije izglasan njihov predlog rezolucije protiv povećanja cena električne energije.
  • 26.01.2022
OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora
Šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport ponovio je, tokom razgovora sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je ta organizacija spremna da prikuplja glasačke listiće sa budućih srpskih izbora uz saglasnost svih relevatnih institucija, navela je danas Misija OEBS-a u na svom Tviter nalogu.
  • 26.01.2022