Vesti
Politika

Počinje izborna kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice

Danas počinje kampanja za izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice koji su najavljeni za 29. novembar.
Počinje izborna kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice
Severna Mitrovica (Foto Kim)

Kampanja će trajati do 27. novembra a do tada četiri kandidata za gradonačelnika ovog grada imaće priliku da ubedi glasače za podršku na izborima. Podsetimo, kandidovali su se Milan Radojević iz Srpske liste, Dušan Milunović kao nezavisni kandidat, Erden Atić ispred Pokreta Samoopredeljenje i Fljorent Azemi ispred Demokratske partije Kosova.

Centralna izborna komisija danas je izvukla brojeve pod kojima će ovi kandidati nastupati na izborima, pa će tako pod brojemm 121 nastupati Erden Atić, broj 122 je pripao Dušanu Milunoviću, 123 Milanu Radojeviću a 124 Fljorentu Azemiju.

Istoga dana glasaće i građani Podujeva koji takođe biraju svog gradonačelnika.

Milunović: Kovid 19 najveća prepreka u kampanji

Jedan od kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice, Dušan Milunović, rekao je u izjavi za RTV Kim da se on na ovim izborima kadnidovao samostalno, bez podrške bilo koje stranke ili pojedinca.

"Svi znaju da sam već nekoliko godina uključen u lokalnu politiku u Severnoj Mitrovici. Svestan sam da postoji mnogo prostora za unapređenje života građana. Što se tiče izbora, želim puno sreće svim konkurentima u ovom izbornom procesu", kaže Milunović i ističe da će svoj program predstaviti tokom televizijske izborne debate koja je predviđena.

Na pitanje kakvu kampanju očekuje uzimajući u obzir ranija iskustva na izborima u Severnoj Mitrovici, Milunović kaže da je sada najveća prepreka u kampanji kovid-19.

"Najveći problem je ove kampanje je pandemija i ona neće biti onakva kakvom smo je zamislili ni ja ni moji protivkandidati. Imamo određene poteškoće zbog ove pandemije. Ipak, nadam se da će kampanja biti fer i demokratska i samim tim da će se pružiti prilika ljudima da u nekom drugom izbornom procesu pokušaju da iznesu svoj program pred građane i utiču na poboljšanje njihovih života", kazao je Milunović u izjavi za RTV Kim.

 Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020