Vesti
Politika

Počeo sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Vučićem

U kasarni ’’Toplički ustanak’’ u Kuršumliji počeo je sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Počeo sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Vučićem
Predsednik Srbijue Aleksandar Vučić na sastanku sa predstvnicima Srba sa Kosova (Foto Kim)

Sastanak je počeo sa oko 45 minuta zakašnjenja, javlja reporterka RTV Kim sa lica mesta.

Pre početka sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Srpske liste.

Teme sastanka su situacija na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora 14. februara, ali i epidemiološka situacija.

Pored predstavnika Srba sa Kosova, sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ali i više ministara u vladi Republike Srbije.

Takođe, prisutni su direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić, kao i v.d. direktora KBC KM Zlatan Eelek. 

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike Srbije, posle sastanka predviđeno je obraćanje medijima.Ostale vesti

Kurti pozdravlja odluku SAD
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu organizovanu kriminalnu grupu sa Zvonkom Veselinovićem na čelu.
  • 08.12.2021
Povučen predlog zakona
Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.
  • 08.12.2021
„Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“
„Celokupni proces dijaloga između Beograda i Prištine dugo je u krizi. Postoje nadmudrivanja između dve države, a Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“, kazao je za RTV Kim profesor na fakultetu Političkih nauka u Prištini Miljazim Krasnići komentarišući jučerašnji susret Borelja i kosovskog premijera u Briselu.
  • 08.12.2021
Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

  • 08.12.2021
Radosavljević: EU se vratila i odlučna je po pitanju formiranja ZSO

Poruke Žozepa Borelja, Aljbinu Kurtiju, da se od kosovske strane u dijalogu očekuje formiranje ZSO, znači da se Evropska Unija konačno vratila i da je odlučna, kaže novinar i analitičar Nenad Radosavljević.

  • 08.12.2021
Veber: Preokret zbog nove koalicione Vlade u Nemačkoj
Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlin Bodo Veber izjavio je sinoć da se može očekivati ozbiljno resetovanje pregovora Srbije i Kosova, ali i novi odnos Berlina prema Vučićevoj vlasti u Srbiji, sa naglaskom na demokratskim principima i vrednostima vladavine prava.
  • 08.12.2021