Vesti
Politika

Počeo sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Vučićem

U kasarni ’’Toplički ustanak’’ u Kuršumliji počeo je sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Počeo sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Vučićem
Predsednik Srbijue Aleksandar Vučić na sastanku sa predstvnicima Srba sa Kosova (Foto Kim)

Sastanak je počeo sa oko 45 minuta zakašnjenja, javlja reporterka RTV Kim sa lica mesta.

Pre početka sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Srpske liste.

Teme sastanka su situacija na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora 14. februara, ali i epidemiološka situacija.

Pored predstavnika Srba sa Kosova, sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ali i više ministara u vladi Republike Srbije.

Takođe, prisutni su direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić, kao i v.d. direktora KBC KM Zlatan Eelek. 

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike Srbije, posle sastanka predviđeno je obraćanje medijima.Ostale vesti

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
  • 21.04.2021
Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se  pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu.
  • 21.04.2021
Demokracija: Kurti i Vučić sledeće nedelje u Briselu, a potom u Parizu
Pozivajući se na međunarodne izvore prištinski portal "Demokracia.com" objavio je da se sledeće nedelje očekuje da kosovski premijer Aljbin Kurti otputuje u Brisel kako bi se sastao sa visokim evropskim zvaničnicima.
  • 21.04.2021
Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021