Vesti
Politika

Počelo izdavanje probnih RKS tablica

Na administrativnim prelazima između Kosova i Srbije jutros u 8 sati počelo je izdavanje probnih registarskih oznaka RKS vozačima čija su vozila registrovana u gradovima centralne Srbije. 
Počelo izdavanje probnih RKS tablica
Na Merdaru počelo izdavanje probnih tablica (Foto Kim)

Ekipa RTV Kim jutros je na putu ka Merdaru srela više vozila kojima su izdate probne RKS tablice.

Kako saznajemo, probne tablice će važiti 60 dana a za njihovo izdavanje se plaća 5 evra.

U pitanju je recipročna mera koju je izdala Vlada Kosova zbog, kako navode, činjenice da i srpske vlasti godinama unazad vozilima koja imaju RKS registarske oznake na ulasku u centralnu Srbiju izdaju probne tablice. Te tablice takođe važe dva meseca, ali se za njih plaća 450 dinara.

Inače, ovim odlukama Vlade Srbije i Vlade Kosova a koje se tiču briselskog sporazuma o "slobodi kretanja" su najpogođeniji Srbi sa Kosova koji plaćaju dažbine i koji najčešće putuju u centralnu Srbiju.

Kako javlja novinarka RTV Kim na Merdaru nema specijalnih jedinica Kosovske polilcije, a procedura izdavanja tablica se odvija mirno. 

Međutim, policajci ne dozvoljavaju novinarima snimanje na samom prelazu.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021