Počelo glasanje u Severnoj Mitrovici, biračka mesta otvorena na vreme

Sva biračka mesta u Severnoj Mitrovici otvorena su jutros na vreme, u 7h, i za sada glasanje protiče bez problema.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa glasanja u Severnoj Mitrovici (Foto Kontak)

U jednom od sedam biračkih centara u Srednjoj Tehničkoj školi “Mihailo Petrović Alas” među prvima je jutros glasao potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Nadam se da će danas izborni dan proteći u najboljem redu, kao što je i počeo. Otvorena su, po informacijama koje sam dobio od Opštinske izborne komisije, sva biračka mesta bez ikakvih problema. Kao što ste mogli da vidiite, veliko je interesovanje građana Severne Mitrovice da iskoriste svoje pravo glasa” – rekao je Simić.

On je dodao da je najbitnije da svako radi svoj posao i da glasanje protiče u najboljem redu.

Severna Mitrovica ima 7 biračkih centara sa ukupno 27 biračkih mesta.

Pravo glasa ima ukupno 22.055 birača.

Na severu Kosova danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike u sve četiri opštine.

Glasanje u četiri opštine

Na severu Kosova danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike u sve četiri opštine, a pravo glasa ima ukupno 57.983 birača.

Organizacija "Demokratija na delu" prati izborni proces na severu Kosova.

Koordinator "Demokratije na delu" Srđan Milojević izjavio je da je u sve četiri opštine na severu Kosova registrovano 57.983 birača.

Po opštinama Leposavić ima 18.164 glasača, Zubin Potok 8.539, Zvečan 9.229 i Mitrovica 22.055 birača.

U opštinama na severu Kosova ukupno je 40 biračkih centara sa 87 biračkih mesta.

Severna Mitrovica ima 7 biračkih centara sa ukupno 27 biračkih mesta, Zvečan 5 biračkih centara sa 13 biračkih mesta, Leposavić ima 18 biračkih centara sa 31 biračkim mestom i Zubin Potok 12 biračkih centara sa 16 biračkih mesta.

U odnosu na izbore 2017. godine, upisano je 970 novih birača, naveo je Milojević.

Prema njegovim rečima, podneto je i 1058 zahteva za registraciju van teritorije Kosova, od toga je 1056 prijava iz Srbije i dve prijave stigle su iz Crne Gore.

Od toga, CIK je odobrila 793 prijave, dok su 263 odbijene zbog nedostatka identifikacionih dokumenata.

Sve četiri opštine imaju po 3 kandidata, od svake prijavljene političke partije po jedan kandidat, to su pokret Samoopredeljenje, Demokratska stranka Kosova i Srpska lista.

Može se glasati i sa srpskom i sa kosovskom ličnom kartom, koje služe kao identifikacioni dokumenti, s obzirom na to da pravo glasa imaju samo lica upisana u birački spisak.

“Demokratija na delu” imaće po jednog posmatrača na svakom biračkom msetu, kao i po jednog koordinatora za svaku od četiri opštine na severu Kosova.

Biračka mesta otvorena su od 07h do 19h.

 

Ostale vesti

 • Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Kupovina glasova ili redovna procedura ministarstva

  Zamenik ministra finansija Kosova Bojan Stojanović tvrdi da je javni poziv za dodelu bespovratnih subvencija poljoprivrednicima koji je juče raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, „pokušaj klasične kupovine glasova i trgovine izbornom voljom građana“. Ministarka Dijana Živić kaže da Stojanović ne govori istinu i da je projekat u skladu sa zakonom.

 • Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo

  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da niko osim njega nema plan za Kosovo i podsetio da je SSP još u maju predstavila svoju Deklaraciju o pomirenju koja podrazumeva normalizaciju odnosa dva naroda, piše Beta.

 • Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Đurić: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati

  Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane