Vesti
Politika

Počela registracija za glasanje licima sa posebnim potrebama

Period registracije lica sa posebnim potrebama, za glasanje na lokalnim kosovskim izborima počeo je danas, i trajaće do 2. oktobra.
Počela registracija za glasanje licima sa posebnim potrebama
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Sve osobe sa posebnim potrebama i posebnim okolnostima mogu ostvariti pravo za glasanje putem mobilnih timova, i to popunjavanjem prijavnog obrasca za registraciju koji se nalazi na OVOM linku ili u kancelariji Opštinske izborne komisije u svojoj opštini.

Prijavi za registraciju je potrebno priložiti kopiju dokumenta identifikacije i kopiju potvrde o ograničenoj sposobnosti, medicinsku dijagnozu i dokaze o drugim posebnim slučajevima, koje treba dostaviti u kancelariji Opštinske izborne komisije najkasnije do 2. Oktobra 2021.

Pogledajte VIDEO.Ostale vesti

Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021