Vesti
Politika

Počela primena dogovora o nalepnicama na Jarinju i Brnjaku

Nešto posle osam časova na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak počela je primena dogovora o nalepnicama za tablice na vozilima. Saobraćaj je normalizovan nakon dve nedelje prekida.
Počela primena dogovora o nalepnicama na Jarinju i Brnjaku
Administrativni prelaz Jarinje (Foto arhiva Kim)

Prema dogovoru iz Brisela oni koji na vozilima imaju RKS tablice neće morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka grada i grba lepiti nalepnice. Neće morati da uzimaju probne tablice koje su do sada važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila iz gradova centralne Srbije i severa Kosova.

Iz Vlade Kosova ranije je saopšteno da poseduju 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih od danas upotrebljavati.

Nalepnice i uputstva dostavljeni su policiji na administrativnim prelazima.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021