Vesti
Politika

Počela primena dogovora o nalepnicama na Jarinju i Brnjaku

Nešto posle osam časova na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak počela je primena dogovora o nalepnicama za tablice na vozilima. Saobraćaj je normalizovan nakon dve nedelje prekida.
Počela primena dogovora o nalepnicama na Jarinju i Brnjaku
Administrativni prelaz Jarinje (Foto arhiva Kim)

Prema dogovoru iz Brisela oni koji na vozilima imaju RKS tablice neće morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka grada i grba lepiti nalepnice. Neće morati da uzimaju probne tablice koje su do sada važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila iz gradova centralne Srbije i severa Kosova.

Iz Vlade Kosova ranije je saopšteno da poseduju 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih od danas upotrebljavati.

Nalepnice i uputstva dostavljeni su policiji na administrativnim prelazima.Ostale vesti

Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022
Petković: Za opštinu Leposavić izdvojeno oko 180 miliona dinara
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je posetu severu započeo u selu Trkose u Opštini Leposavić.
  • 12.08.2022
Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte
Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su njihove misli i mašta.
  • 12.08.2022