Vesti
Politika

Počela prijava za novčanu pomoć vlade Kosova

Nakon najave Vlade Kosova o pružanju pomoći za radnike u privatnom sektoru otvorena i je web stranica putem koje se građani mogu prijavljivati.
Počela prijava za novčanu pomoć vlade Kosova
Ilustracija (Foto Krstarica)

U pitanju je pomoć od 100€ koju kosovska vlada u okviru najnovijeg paketa mera izvaja za građane koji rade u privatnom sektoru.

Ministarstvo finansija saopštilo je da će prijava za podršku iz ove mere biti otvorena od 21. aprila do 20. maja 2022. godine.

„Zaposleni u javnom sektoru koji primaju platu iz državnog budžeta ne moraju da se prijavljuju jer će subvenciju dobiti sa aprilskom platom“, navodi se u saopštenju. Ovom merom Paketa za privredni preporod Vlada nudi podršku za sve radnike u privatnom sektoru sa paušalnim iznosom od 100 evra. Dakle, kao rezultat ove podrške, radnici u privatnom sektoru koji se kvalifikuju za beneficije i koji primaju primarnu platu do 1000 evra, dobiće iznos od 100 evra.

Više detalja o načinu prijavljivanja možete potražiti na ovom linku.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022