Vesti
Politika

Počela kampanja za drugi krug lokalnih izbora

Izborna kampanja za drugi krug lokalnih izbora na Kosovu počela je danas i trajaće do petka u ponoć. Birači će na birališta ponovo u nedelju 19. novembra.
Počela kampanja za drugi krug lokalnih izbora
Glasačka kutija (Foto Kim)

Drugi krug izbora održaće se, kako su ranije preneli kosovski mediji - u Đakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kamenici, Južnoj Mitrovici, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prištini, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.

Izbori će biti održani i u dve opštine sa srpskom većinom, u Klokotu i Partešu.

Jedan od kandidata za gradonačelnika opštine Klokot Strahinja Spasić kaže za RTV Kim da će se u kratkoj kampanji fokusirati na direktan razgovor sa građanima.

Za kraj kampanje planiran je završni miting.

Najveći problemi, prema rečima Spasića u Klokotu su “loša ekonomija I nerazvijeni privatni sektor, materijalno zbrinjavanje mladih, nedostatak kulturnih dešavanja, kao i socijalni problem”.

Spasićev protivkandidat u drugom krugu biće Božidar Dejanović ispred GI Klokot-Vrbovac.

U Partešu će se nadmetati Dragan Petković ispred Srpske liste i Nenad Cvetković isred GI “Narodna Sloga”.Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021