Vesti
Politika

Počela “Epopeja OVK”

Ceremonijom u prištinskoj kasarni, na Kosovu je počelo obeležavanje manifestacije „Epopeja OVK“ koja se svake godine održava od 5. do 7. marta, u čast nastradalih pripadnika OVK.
Počela “Epopeja OVK”
(Foto Predsedništvo Kosova)

„Svake godine, na ovaj dan, mi se sećamo i poštujemo uzvišeno žrtvovanje svih onih koji su dali život za državu, za slobodu i za mir“, rekla je predsednica Kosova Atifeta Jahjaga,obraćajući se prisutnim vojnicima Bezbednosnih snaga Kosova, kao i visokim funkcionerima Kosova koji su bili prisutni u kasarni „Adem Jašari“.

Jahjaga je rekla da se Kosovo nalazi na dobrom putu i da gradi „demokratsku državu, pravnu državu, jednu sveobuhvatnu državu svih njenih ravnopravnih građana, u miru sa svima“.
 
“Epopeja” se održava i u Prekazu, selu Adema Jašarija, gde su 1998. godine ubijene 53 osobe od kojih 27 žena i dece.

Osim u Memorijalnom kompleksu“Adem Jašari“ u Prekazu, biće posećeni svi memorijalni kompleksi palih boraca OVK u kosovskim opštinama, prenosi Kosova live.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021