Vesti
Politika

Pobeda Srpske liste u Klokotu

U 21 opštini na Kosovu održan je drugi krug izbora za opštinske predsednike. Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladan Bogdanović odneo je pobedu toj opštini.

Pobeda Srpske liste u Klokotu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Prema 43 odsto obrađenih podataka, Vladan Bogdanović, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Klokota, osvojio je 54,3 odsto glasova, dok je Strahinja Spasić iz GI Srpska narodna sloga dobio 45,7 odsto glasova.

Birališta su zatvorena u 19 časova. Prema podacima Centralne izborne komisije, odziv u drugom krugu bio je 38 odsto.

Vitia čestitao pobedu Rami

Kandidat za gradonačelnika Prištine iz Pokreta Samoopredeljenje, Arben Vitia, čestitao je pobedu kandidatu DSK, Perparimu Rami.

„Priština već ima pobednika, a on je gospodin Perparim Rama“, rekao je Vitia na konferenciji za novinare.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022