Vesti
Politika

"Plašim se dodatnih problema za Srbe"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna kakve će biti presude pripadnicima nekadašnje OVK optuženim za zločine, ali da se plaši dodatnih problema za Srbe na Kosovu.
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Rekao je da misli da je važno da krivi odgovaraju za zločine, objašnjavajući da je zabrinut i da gleda "kako je moguće da i preko međunarodnog faktora i sami sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji".

"Već sam rekao, držite me za reč, ’Oluje’ protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da on živi i na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj i na svakom drugom mestu", poručio je Vučić.

Posle obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici, Vučić je to rekao, odgovarajući na pitanje da li se strahuje od toga da haške optužnice na Kosovu budu povod za nasilje nad Srbima.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020