Vesti
Politika

Petrović: Veliki uspeh uprkos neravnopravnoj utakmici

Predsednik SLS-a Slobodan Petrović kazao je da je ova stranka zadovoljna ostvarenim rezultatom na jučerašnjim lokalnim izborima uprkos "neravnopravnoj utakmici".
Petrović: Veliki uspeh uprkos neravnopravnoj utakmici
Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Petrović se ovom prilikom zahvalio građanima koji su uzeli učešće na lokalnim izborima, ističući da će Samostalna liberalna stranka imati veći broj glasova u odnosu na prethodne izbore.

"Još uvek nemamo konačne rezultate, ali ono što je sigurno jeste da ćemo imati veći boj glasova nego na prethodnim izborima. Za nas je to uspeh, imajući u vidu činjenicu da smo za ove izbore imali jednu neravnopravnu utakmicu i u takvim uslovima je bilo teško da se napravi veći rezultat", kazao je on.

Lider SLS-a je istakao da će u svim opštinama u kojima su se kandidovali imati svoje predstavnike u lokalnim parlamentima.

"Koji je broj tih odbornika zavisiće od konačnih rezultata. Ono što je jasno jeste da ćemo svuda biti prisutni. Takođe, ono što nas ohrabruje jeste da u opštinama u kojima pripadnici srpske zajednice ne žive u većini, uspeli smo da imamo mnogo veći broj glasova nego u ranijim periodima", zaključio je Petrović.

Samostalna liberalna stranka nije imala kandidata za gradonačelnika, a njeni članovi su se na lokalnim izborima nadmetali za mesta odbornika.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020