Vesti
Politika

Petrović: Ubistvo politički motivisano

„Uzrok ovog zločina je politika koja promoviše nasilje“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, održanoj povodom ubistva Dimitrija Janićijevića.
Petrović: Ubistvo politički motivisano
Foto KIM

Petrović je istakao da je previše zahteva i osuda a premalo reziltata i pravde. On je dodao da odgovornost ne sme da bude samo na onima koji su počinili ovaj zločin.

„Ovoj tragediji je uzrok politika. Politike koje ne garantuju bezbednost i kavlitetan život ljudi su besmislene i pogubne. Politike koje odnose ljudske živote su zločinačke. Zato je naša obaveza da se borimo protiv zločina. To dugujemo Dimitriju i njegovoj porodici. To dugujemo svim ljudima željnim pravde i normalnog života“, naveo je predsednik SLS-a.

Petrović je na konferenciji podsetio da je na pokojnog Dimitrija Janićijevića bilo više napada.

Predsednik SLS-a je izjavio saučešće porodici Jnićijević i pozvao sve građane severne Mitrovice da ako imaju bilo kakva saznanja o ovom zločinu prijave policiji kako bi se što pre otkrili počinioci.

SKS: Kukavičko ubistvo - rezultat atmosfere linča
 
Savez kosovskih Srba, u svom saopštenju dostavljenom medijima, takođe najoštrije osuđuje ubistvo Dimitrija Janićijevića.
 
"Smatramo da je ovaj kukavički čin rezultat atmosfere linča i etiketiranja političkih protivnika i neistomišljenika od strane onih koji se politikom sile bore za svoje lične interese. Apelujemo na sve nadležne institucije da se u što kraćem roku rasvetli ovaj zločin, a zločinci privedu pravdi", kaže se u saopštenju, u kojem SKS na kraju izražava duboko žaljenje i iskreno saučešće porodici Janićijević.Ostale vesti

Osam godina od Briselskog sporazuma
Osam godina od Briselskog sporazuma, potpisanog uz posredstvo EU, navršava se danas, a i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština koja je Srbima na Kosovu trebalo da im garantuje ovlašćenja u obrazovanju, zdravstvu, ekonomskom razvoju, urbanom i ruralnom planiranju, ali Brisel i dalje ne "pritiska" Prištinu da ispoštuje potpisano
  • 19.04.2021
Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021