Vesti
Politika

Petrović se sastao sa nemačkom delegacijom

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović razgovarao je sa nemačkom delegacijom i ambasadorkom na Kosovu Angelikom Viets o ekonomskim pitanjima i sutrašnjoj konstitutivnoj skupštini.
Petrović se sastao sa nemačkom delegacijom
Slobodan Petrović sa nemačkom delegacijom (Foto Kim)

Petrović je rekao da je nemačka delegacija posebno zainteresovana za stav srpske liste povodom formiranja skupštine.

 „Ja sam ponovio ono što je svima nama poznato, da smo mi kao predstavnici srpske zajednice u parlamentu jasni u stavu da ćemo podržati one koji imaju većinu. Mi smo svakako na strani rešenja a ne problema. Novi izbori ne bi bili dobro rešenje, ali ukoliko do njih dođe mi smo spremni i na tu opciju“, istakao je Petrović.

Nemačka delegacija je izrazila nadu da će se ubrzo naći rešenje za političku situaciju i iskazala podršku svim demokratskim procesima na KosovuOstale vesti

Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020
Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će prvi veliki test za novu vladu u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem biti odluka o ukidanju taksi i tzv. "mera reciprociteta".
  • 05.06.2020
Hoti: Biću glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa BG
Novoizabrani kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će biti glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom i da neće da se svrstava između SAD i EU.
  • 04.06.2020
Brnabić: Nadam se skorom ukidanju mera i nastavku dijaloga
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će nova prištinska vlada, na čelu sa Avdulahom Hotijem, "u što kraćem roku ukinuti takse i mere reciprociteta na robu iz centralne Srbije" da bi, kako je rekla, Beograd i Priština nastavili dijalog i trgovinsku saradnju.
  • 04.06.2020
Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv Kosova
Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "velika laž".
  • 04.06.2020