Vesti
Politika

Petrović se sastao sa nemačkom delegacijom

Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović razgovarao je sa nemačkom delegacijom i ambasadorkom na Kosovu Angelikom Viets o ekonomskim pitanjima i sutrašnjoj konstitutivnoj skupštini.
Petrović se sastao sa nemačkom delegacijom
Slobodan Petrović sa nemačkom delegacijom (Foto Kim)

Petrović je rekao da je nemačka delegacija posebno zainteresovana za stav srpske liste povodom formiranja skupštine.

 „Ja sam ponovio ono što je svima nama poznato, da smo mi kao predstavnici srpske zajednice u parlamentu jasni u stavu da ćemo podržati one koji imaju većinu. Mi smo svakako na strani rešenja a ne problema. Novi izbori ne bi bili dobro rešenje, ali ukoliko do njih dođe mi smo spremni i na tu opciju“, istakao je Petrović.

Nemačka delegacija je izrazila nadu da će se ubrzo naći rešenje za političku situaciju i iskazala podršku svim demokratskim procesima na KosovuOstale vesti

Tanin: Sastanci u Briselu i Vašingtonu pokazuju potencijal za napredak
Šef Misije UN na Kosovu (Unmik) Zahir Tanin je na video sednici Saveta bezbednosti UN pohvalio Beograd i Prištinu za nastavak pregovaračkog procesa i pozvao ih da vode konstruktivan proces dijaloga, uprkos izazovima i različitim gledištima.
  • 21.10.2020
Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra
Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će predizborna kampanja u Severnoj Mitrovici biti od 12. do 27. novembra, dok će se u četvrtak razgovarati o kampanji u Podujevu kako bi se odlučilo da li će se aktivnosti ponoviti još jednom.
  • 21.10.2020
Pretnje recipročnim merama iz Prištine i odgovor iz Beograda
Pred poslanicima u Skupštini Kosova Avdulah Hoti je kazao da neće biti konačnog sporazuma između Kosova i Srbije bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta. Šef Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da je “reciprocitet” u suprotnosti sa duhom dijaloga.
  • 21.10.2020
“Sporazum”: ZSO, kamen zajedničkog spoticanja
Da će biti i konstruktivnih i nekonstruktivnih nejasnoća, znalo se od samog početka, od potpisivanja prvog briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda. Od tada, do danas, za jedne je to, kako piše u dokumentu, Asocijacija/Zajednica opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu, za druge - Zajednica srpskih opština.
  • 21.10.2020
Hoti: Nema ZSO sa izvršnim ovlašćenjima
Neće biti formirana Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, ponovio je na današnjoj konferenciji za medije premijer Kosova Avdulah Hoti.
  • 21.10.2020
SB danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu
Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o stanju na Kosovu.
  • 21.10.2020