Vesti
Politika

Petrović predstavio izveštaj o radu MALS-a

Kraj godine rezervisan je za sumiranje rezultata. Tim povodom je ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu predstavilo svoj izveštaj.
Petrović predstavio izveštaj o radu MALS-a
Foto KIM

Na konferenciji za medije organizovanoj u Prištini ministar za administraciju i lokalnu samoupravu Slobodan Petrović rekao je da je tokom 2013. godine ministarstvo pratilo rad svih opština na Kosovu.

“Ministarstvo je i ove godine redovno pratilo aktivnosti svih opština. Putem on-line sistema praćene su sve sednice opština. Pored toga primenjivao se i klasičan monitoring sednica putem službenika za monitorisanje”, rekao je Petrović.

Ministar je naglasio i učestvovanje ministarstva u tehničkim pregovorima u Briselu.

”Ministarstvo je učestvovalo u tehničkim razgovorima koji su se vodili u Briselu u pogledu sprovođenja briseskog sporazuma. Pored toga, aktivno je učestvovalo u izradi statuta za Zajednicu srpskih opština”, naveo je ministar Petrović.

Petrović je na konferenciji istakao i aktivnosti ministarstva tokom i nakon lokalnih izbora na Kosovu.
 
"Pre održavanja lokalnih izbora pripremljena su uputstva za funkcionisanje opština, a Centralnoj izbornoj komisiji su stavljeni na raspolaganje svi potrebni podaci. Izrađen je i plan za funkcionisanje četiri opštine na severu Kosova, a pripremljeni su i budžeti za ove opštine”, rekao je Petrović.

Ministarstvo za lokalnu samoupravu je u toku 2013. godine imalo na raspolaganju više od 3 miliona evra za realizaciju 35 projekata u 20 opština.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021