Petrović poručio Vučiću: Neozbiljno da predsednik obmanjuje javnost

Predsednik SLS Slobodan Petrović uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da prestane da obmanjuje javnost, pričajući neistine o njemu. “Mislio sam da ste posle ubistva Olivera Ivanovića naučili lekciju i da ćete prestati sa lažima koje se odnose na etiketiranje i crtanje mete vašim politički protivnicima, ali sam izgleda pogrešio u tome”, navodi Petrović u pismu Vučiću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Osim na adresu predsednika Srbije, Slobodan Petrović je pismo poslao i medijima.

Predsednik Samostalne liberalne stranke poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane sa, kako kaže, lažima o njemu.

“Ne želim da ulazim u to da li to radite svesno i namerno ili Vas neki organi, Vaši savetnici ili predstavnici Srpske liste pogrešno informišu, ali mislim da nije ozbiljno da predsednik jedne države iznosi neistine i obmanjuje javnost”.

Petrović je predsedniku poručio da je govorio neistine kada ga je optužio da je u Skupštini Kosova glasao za kosovsku platformu za dijalog i da je njego glas bio odlučujući.

“Istina je da nisam glasao ni „za“ niti „protiv“, već sam bio uzdržan, što se vrlo lako može proveriti. Rekli ste da sam pored toga što sam glasao „za“, takođe obezbedio kvorum za sednicu Skupštine Kosova na kojoj je usvojena ta platforma. Istina je da je na toj sednici bilo prisutno dovoljno poslanika za kvorum i bez mene, što se takođe vrlo lako može proveriti”.

Petrović je na Vučićeve optužbe da je “pajtos Dragana Đilasa i da podržava proteste ’1 od 5 miliona’”, odgovorio da Đilasa uopšte ne poznaje i da ga je video samo na televiziji, i ponovio da će, ukoliko se dokaže da je organizator protesta, on i ministarka Dijana Živić podneti ostavke”.

“Svakako da se slažem sa pojedinim zahtevima sa tih protesta ’1 od 5 miliona’, a posebno sa zahtevima u kojima se traže odgovori na pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića i šta znači razgraničenje, ali budite sigurni, a i Vi to dobro znate, da kada bi Samostalna liberalna stranka organizovala protest ’1 od 5 miliona’, u Gračanici bi bilo nekoliko hiljada ljudi, a ne petoro-šestoro”, poručio je Petrović u pismu predsedniku Srbije.

Petrović je napisao predsedniku da mesecima iznosi neistine o njemu, poput one da je podržao formirnje vojske Kosova. Petrović podseća da je u danu kada se glasalo o zakonima koji se odnose na Bezbednosne snage Kosova bio u Parizu.

 

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini mora biti spremna da suspenduje takse"

  Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naveo, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane