Petrović poručio Vučiću: Neozbiljno da predsednik obmanjuje javnost

Predsednik SLS Slobodan Petrović uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da prestane da obmanjuje javnost, pričajući neistine o njemu. “Mislio sam da ste posle ubistva Olivera Ivanovića naučili lekciju i da ćete prestati sa lažima koje se odnose na etiketiranje i crtanje mete vašim politički protivnicima, ali sam izgleda pogrešio u tome”, navodi Petrović u pismu Vučiću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Osim na adresu predsednika Srbije, Slobodan Petrović je pismo poslao i medijima.

Predsednik Samostalne liberalne stranke poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane sa, kako kaže, lažima o njemu.

“Ne želim da ulazim u to da li to radite svesno i namerno ili Vas neki organi, Vaši savetnici ili predstavnici Srpske liste pogrešno informišu, ali mislim da nije ozbiljno da predsednik jedne države iznosi neistine i obmanjuje javnost”.

Petrović je predsedniku poručio da je govorio neistine kada ga je optužio da je u Skupštini Kosova glasao za kosovsku platformu za dijalog i da je njego glas bio odlučujući.

“Istina je da nisam glasao ni „za“ niti „protiv“, već sam bio uzdržan, što se vrlo lako može proveriti. Rekli ste da sam pored toga što sam glasao „za“, takođe obezbedio kvorum za sednicu Skupštine Kosova na kojoj je usvojena ta platforma. Istina je da je na toj sednici bilo prisutno dovoljno poslanika za kvorum i bez mene, što se takođe vrlo lako može proveriti”.

Petrović je na Vučićeve optužbe da je “pajtos Dragana Đilasa i da podržava proteste ’1 od 5 miliona’”, odgovorio da Đilasa uopšte ne poznaje i da ga je video samo na televiziji, i ponovio da će, ukoliko se dokaže da je organizator protesta, on i ministarka Dijana Živić podneti ostavke”.

“Svakako da se slažem sa pojedinim zahtevima sa tih protesta ’1 od 5 miliona’, a posebno sa zahtevima u kojima se traže odgovori na pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića i šta znači razgraničenje, ali budite sigurni, a i Vi to dobro znate, da kada bi Samostalna liberalna stranka organizovala protest ’1 od 5 miliona’, u Gračanici bi bilo nekoliko hiljada ljudi, a ne petoro-šestoro”, poručio je Petrović u pismu predsedniku Srbije.

Petrović je napisao predsedniku da mesecima iznosi neistine o njemu, poput one da je podržao formirnje vojske Kosova. Petrović podseća da je u danu kada se glasalo o zakonima koji se odnose na Bezbednosne snage Kosova bio u Parizu.

 

Ostale vesti

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

 • Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čekanje na rešava probleme u regionu iz prošlosti ne vodi u budućnost, poručili su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana okupljeni u Komorskom investicionom forumu (KIF) u Prištini. Pozvali su vlasti da nastave da razgovaraju.

 • Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Hašim Tači je izjavio da je misija Kosova za slobodu i nezavisnost nedovoljna i da su Albanci nepravedno podeljeni i da sada treba da se svojom voljom ujedine.

 • Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

 • Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da premijer Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane