Vesti
Politika

Petrović podneo ostavku na mesto predsednika SLS-a

Na sednici Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i četrnaest godina nakon formiranja, Slobodan Petrović je podneo ostavku na mesto predsednika ove političke partije. Razlozi nisu navedeni.
Petrović podneo ostavku na mesto predsednika SLS-a
Slobodan Petrović (Foto Kim)

Petrović je zahvalio svim članovima Samostalne liberalne stranke na dosadašnjem zalaganju i njihovoj iskrenoj podršci i poverenju.

Petrović je naglasio da je u ovih 14. godina, od kako je na čelu SLS-a, donosio zajedno sa svojim saradnicima puno teških odluka ali da mu je ova najteža do sada.

Naglasio je da ni on, ni članovi SLS-a “nikada nisu svoje političke protivnike i neistomišljenike gledali kao neprijatelje”.

Kako je saopšteno Petrović je zamolio sve članove Glavnog odbora, kao i sve članove i simpatizere stranke, da podrže njegovu odluku i shvate ozbiljnost političke situacije u momentu kada je donešena ova odluka.

Glavni odbor je nakon odluke predsednika stranke da podnese ostavku doneo rešenje o političkom moratorijumu u narednom periodu zbog okolnosti i nemogućnosti da Samostalna liberalna stranka funkcioniše u punom kapacitetu.

Predstavnici stranke odlučili su da ne daju nikakve komentare na Petrovićevu ostavku, rekla je za RTV Kim Milena Zdravković iz SLS-a.Ostale vesti

Tači sa Pompeom i Norkvistom o dijalogu i bezbednosti
Tokom svoje posete Vašingtonu predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i zamenikom sekretara odbrane SAD-a Dejvidom Norkvistom.
  • 27.02.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".
  • 26.02.2020
Neposredno nakon što je u medijima objavljen dopis kosovskog premijera Aljbina Kurtija o nalazima njegovog pravnog tima u vezi sa, kako je to navedeno, tajnim sporazumom koji je Tači potpisao 2013. godine, sa tadašnjim šefom NATO-a o tome da NATO ima apsolutno pravo veta nad odlukom da li će dopustiti dolazak KBS trupa na sever ili ne, Kurti je održao i konferenciju za medije.
  • 26.02.2020
Hoti traži ukidanje takse
Prvi potpredsednik kosovske vlade, Avdulah Hoti, izjavio je da je pred Prištinom "izazovan proces postizanja mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji zauzvrat ima obostrano priznanje" i da treba ukloniti prepreke koje je postavila prethodna vlada.
  • 26.02.2020
Tači sa Palmerom o konačnom sporazumu
Predsednik Kosova Hašim Tači boravio je u Vašingtonu i sastao se sa brojnim zvaničnicima, među kojima i sa Metjuom Palmerom.
  • 26.02.2020
Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020