Vesti
Politika

Petrović: Kampanja očekivano prljava

“Očekivali smo da predizborna kampanja bude prljava i da bude pritisaka, ali nismo iznenađeni, navikli smo na takvu vrstu kampanje“, izjavio je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.
Petrović: Kampanja očekivano prljava
Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Petrović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da je ponosan na aktiviste svoje stranke koji su, kako ocenjuje, ostavili “više nego dobar utisak kod građana“.

“To će imati dosta značaja u nedelju na dan održavanja izbora. Građani su imali priliku da se u predizbornoj kampanji upoznaju sa našim programom, aktivnostima i svim onim što će SLS uraditi za njih“, navodi prvi čovek SLS-a.

Petrović očekuje da Samostalna liberalna stranka ostvari dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima.
“Verujem da će birači prepoznati svoje prave predstavnike. Ljudi za SLS glasaju bez pritiska i drugih sličnih stvari koje krase nek druge političke opcije“, rekao je Petrović.

Predsednik SLS-a je podvukao da se Srbi iz svih krajeva Kosova svakodnevno suočavaju sa sličnim problemima. Najveći od njih su, zaključuje, bezbednost i nezaposlenost.

“Tu su i problemi sa ostvarivanjem prava na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje. Takođe, velika nepravda pogađa naše građane. U Opštini Gračanica vlada nepotizam i kriminal“, navodi Slobodan Petrović.

Predizborna tišina počinje večeras od ponoći.

Lokalni izbori na Kosovu održavaju se u nedelju, 22 oktobra.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021