Vesti
Politika

Petrović: Kampanja očekivano prljava

“Očekivali smo da predizborna kampanja bude prljava i da bude pritisaka, ali nismo iznenađeni, navikli smo na takvu vrstu kampanje“, izjavio je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.
Petrović: Kampanja očekivano prljava
Slobodan Petrović (Foto arhiva Kim)

Petrović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da je ponosan na aktiviste svoje stranke koji su, kako ocenjuje, ostavili “više nego dobar utisak kod građana“.

“To će imati dosta značaja u nedelju na dan održavanja izbora. Građani su imali priliku da se u predizbornoj kampanji upoznaju sa našim programom, aktivnostima i svim onim što će SLS uraditi za njih“, navodi prvi čovek SLS-a.

Petrović očekuje da Samostalna liberalna stranka ostvari dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima.
“Verujem da će birači prepoznati svoje prave predstavnike. Ljudi za SLS glasaju bez pritiska i drugih sličnih stvari koje krase nek druge političke opcije“, rekao je Petrović.

Predsednik SLS-a je podvukao da se Srbi iz svih krajeva Kosova svakodnevno suočavaju sa sličnim problemima. Najveći od njih su, zaključuje, bezbednost i nezaposlenost.

“Tu su i problemi sa ostvarivanjem prava na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje. Takođe, velika nepravda pogađa naše građane. U Opštini Gračanica vlada nepotizam i kriminal“, navodi Slobodan Petrović.

Predizborna tišina počinje večeras od ponoći.

Lokalni izbori na Kosovu održavaju se u nedelju, 22 oktobra.Ostale vesti

Hoti prepustio upravljanje vladom svojoj zamenici
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, nakon što potvrđeno da je pozitivan na korona virus, prepustio je upravljanje vladom svojoj zamenici Aljbuleni Baljaj-Haljimaj, članici Socijaldemokratske inicijative, javljaju prištinski mediji.
  • 05.08.2020
Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.

  • 05.08.2020
U Prištini u petak o nacrtu zakona o vrednostima OVK
Poslanici kosovske skupštine razmatraće u petak 7. avgusta nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će pojačati ionako postojeći strah kod svih nealbanskih etničkih zajednica na Kosovu.
  • 04.08.2020
Stano: Dijalog vodi EU, pozdravljamo inicijative SAD

Portparol Evropske unije u Briselu Peter Stano izjavio je da su predstavnici Prištine i Beograda, uz domaćine Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja jedini učesnici dijaloga o Kosovu, a da EU sarađuje sa Vašingtonom, sa kojim ima iste ciljeve u regionu.

  • 04.08.2020
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
  • 04.08.2020
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020