Vesti
Politika

Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom.
Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom
Slobodan Petrović i Metju Palmer (Foto Instagram SLS)

Kako je saopšteno na Instagram profilu SLS Petrović i Palmer su, između ostalog, razgovarali i o proteklim vanrednim izborima na Kosovu.

“Izražena je zabrinutost zbog uslova u kojima je bio održan izborni proces u srpskoj zajednici i naglašena potreba dalje institucionalne saradnje u cilju jačanja pluralizma i uticaja Srba u kosovskim institucijama", navodi se u objavi.

Petrović je, na kraju sastanka izrazio zahvalnost Palmer na, kako se navodi, podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu.

Palmer se juče u Prištini susreo i sa predstavnicima Srpske liste a u izjavi za Radio Slobodna Evropa američki diplomata je naveo da je od suštinskog značaja da se Srpska lista uključi u Vladu Kosova.

"Srpska lista je partija koja je bila uspostavljena od srpske zajednice da predstavlja njene interese u politici Kosova. Bilo bi od suštinskog značaja za vladu da ih uključi, da radi sa njima, i prihvati njihovu ustavnu ulogu u kosovskoj politici", rekao je on u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Rašić: Sa Palmerom o izborima i kako mladima obezbediti bolje sutra

Lider koalicije "Sloboda" Nenad Rašić nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, rekao da je najviše bilo reči o proteklim izborima na Kosovu i načinu kako mladima obezbediti bolju perspektivu.

Rašić je u izjavi za Kosovo Onlajn istakao da su sa Palmerom razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima, uslovima i rezultatima.

“Palmer je tražio od nas ideje i inicijative koje će konkretno obezbediti bolju perspektivu mladih Srba da ostanu da žive i rade na Kosovu”, rekao je Rašić.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020