Vesti
Politika

Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom.
Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom
Slobodan Petrović i Metju Palmer (Foto Instagram SLS)

Kako je saopšteno na Instagram profilu SLS Petrović i Palmer su, između ostalog, razgovarali i o proteklim vanrednim izborima na Kosovu.

“Izražena je zabrinutost zbog uslova u kojima je bio održan izborni proces u srpskoj zajednici i naglašena potreba dalje institucionalne saradnje u cilju jačanja pluralizma i uticaja Srba u kosovskim institucijama", navodi se u objavi.

Petrović je, na kraju sastanka izrazio zahvalnost Palmer na, kako se navodi, podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu.

Palmer se juče u Prištini susreo i sa predstavnicima Srpske liste a u izjavi za Radio Slobodna Evropa američki diplomata je naveo da je od suštinskog značaja da se Srpska lista uključi u Vladu Kosova.

"Srpska lista je partija koja je bila uspostavljena od srpske zajednice da predstavlja njene interese u politici Kosova. Bilo bi od suštinskog značaja za vladu da ih uključi, da radi sa njima, i prihvati njihovu ustavnu ulogu u kosovskoj politici", rekao je on u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Rašić: Sa Palmerom o izborima i kako mladima obezbediti bolje sutra

Lider koalicije "Sloboda" Nenad Rašić nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, rekao da je najviše bilo reči o proteklim izborima na Kosovu i načinu kako mladima obezbediti bolju perspektivu.

Rašić je u izjavi za Kosovo Onlajn istakao da su sa Palmerom razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima, uslovima i rezultatima.

“Palmer je tražio od nas ideje i inicijative koje će konkretno obezbediti bolju perspektivu mladih Srba da ostanu da žive i rade na Kosovu”, rekao je Rašić.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023