Vesti
Politika

Petrović: Blokada najviše šteti građanima

Odluka Prištine o blokadi kamionima koji prevoze opasne materije iz centralne Srbije na Kosovo najviše štete nanosi građanima, kaže Slobodan Petrović.
Petrović: Blokada najviše šteti građanima
Slobodan Petrović (Foto Kim)

Potpredsednik Skupštine Kosova je za RTV Kim kazao da nadležni organi moraju što pre da pronađu rešenje za ovaj problem koji, prema njegovom mišljenju, najviše šteti građanima.

„Svaka blokada šteti pre svega našim građanima koji žive ovde i to je nešto što je potpuno jasno. Potrebno je da se što pre pronađe način kako bi se taj problem rešio. To je, na kraju krajeva, u obostranom interesu, time niko ne dobija“, kazao je Petrović za Kim.

Odluka Ministarstva trgovine Kosova o uvođenju recipročnih mera za transport iz Srbije stupila je na snagu 21. marta i do tog trenutka Kosovska carina ne dozvoljava prolazak na Kosovo kamionima koji prevoze opasne materije.

Pojedini mediji su danas preneli da je blokada ukinuta, međutim, portparol Kosovske carine je za RTV Kim kazao da je blokada o uvozu opasnih materija iz centralne Srbije i dalje na snazi.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020