Vesti
Politika

Petrović: Bilo je teško učestvovati na izborima

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović kaže da je bilo teško učestvovati se u nedavno završenom izbornom procesu na Kosovu jer je u njemu bilo mnogo provokacija i pretnji.
Petrović: Bilo je teško učestvovati na izborima
Slobodan Petrović (Foto arhiva KIM)

Samostalna liberalna stranka je, nakon lokalnih izbora na Kosovu održanih novembra 2009. godine, imala 4 gradonačelnika. Kadrovi ove stranke rukovodili su opštinama Gračanica (do odlaska Bojana Stojanovića iz ove partije, avgusta ove godine), Štrpce, Ranilug i Parteš. Na nedavno održanim lokalnim izborima mesto gradonačelnika ispred SLS-a ponovo je osvojio samo Bratislav Nikolić koji je za 12 procenata pobedio kandidata GI „Srpska“ Ivana Redžića.

Petrović je, ipak, zadovoljan pobedom u Štrpcu.

„Uslovi su bili takvi da je bilo uopšte teško takmičiti se, a ne ostvariti neki dobar rezultat. Mi smo kao stranka zadovoljni. Sirinićka župa je još jednom dala podršku našem kandidatu, a to je sigurno ono što nas obavezuje. Zadovoljni smo jer smo u svim opštinama, gde smo se kandidovali, dobili predstavnike u lokalnim skupštinama“, kazao je Petrović.

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović očekuje da će novoizabrani gradonačelnici ispuniti obećanja data u predizbornoj kampanji.

On se nada da će Zajednica srpskih opština biti formirana početkom sledeće godine.

„Očekujem da će, nakon formiranja ZSO, svi učestvovati u njoj kako bi ona imala puni značaj, pre svega zbog onih koji ovde žive“.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021