Vesti
Politika

Petković: Stanje da se vrati na ono pre 20. septembra

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da za RTS da smo do ove situacije došli jednostranim nasilnim potezima Prištine, a kriza koju izaziva Aljbin Kurti "preti da se pretvori u nešto mnogo više".

Petković: Stanje da se vrati na ono pre 20. septembra
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

„Beograd sve vreme insistira na miru, dijalogu, sva otvorena pitanja da rešavamo u Briselu, da se poštuje Briselski sporazum, sloboda kretanja, tokom poslednje runde tehničkog dijaloga Bisljimi nije želeo da čuje o temi slobode kretanja“, naveo je Petković.

Poručio je da će Beograd i predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirati da "niko ne može da ponižava Srbiju".

„Tu smo da razgovaramo, ali da neko dovlači silu, Rosu sa dugim cevima na sever KiM i tako stvara potpuno novu realnost na terenu koja treba da bude osnov za razgovor koji nije hteo Bisljimi i Kurti da vodi je apsolutno neprihvatljiv“, naglasio je Petković u izjavi za RTS.

On kaže i da stanje treba da se vrati na period pre 20. septembra, pa da se tek onda ide u Brisel i razgovara.

"Apsolutno je neophodno da se Rosu povuče i Srbija neće pristajati na politiku svršenog čina", kaže Petković.

 Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021