Vesti
Politika

Petković: Spahić pušten na slobodu posle sedam sati

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovska policija, posle sedam sati, pustila na slobodu vozača saniteta Dejana Spahića.
Petković: Spahić pušten na slobodu posle sedam sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pokazuje fotografiju Dejana Spahića na vanrednoj konferencija za novinare u Beogradu (Foto Tanjug)

Petković je na Tviteru naveo da se čuo sa Spahićem koji se, kako je napisao, uprkos svemu kroz šta je prošao, dobro drži.

"Beograd je Dejanu obezbedio advokata i svu potrebnu podršku koja je na kraju zajedno sa zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića urodila plodom da on bude pušten kući", naveo je Petković.

On je ranije tokom dana na vanrednoj konferenciji za medije izjavio da su na severu Kosova pripadnici specijalne jedinice kosovske policije zaustavili sanitetsko vozilo i vozača Dejana Spahića, kako je kazao, "oteli" i odveli u nepoznatom pravcu.

Kosovska policija je večeras saopštila da je Dejan Spahić, vozač Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, priveden nakon što je pri kontroli vozila utvrđeno da bez validne dokumentacije prevozi lekove i sanitetski materijal.Ostale vesti

Kurti razgovarao sa ambasdorima Kvinte i EU, Pičom i Šoleom

Uoči sastanaka u Briselu, kosovski premijer Aljbin Kurti, zajedno sa svojim zamenikom Besnikom Bisljimijem, sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije na Kosovu i ambasadorima zemalja Kvinte. Telefonom je razgovarao i sa Stjuartom Pičom i Derekom Šoleom.

  • 16.08.2022
Kurti: 1. septembar biće normalan dan
„Prvi septembar biće normalan dan na graničnim prelazima - ili ćemo izdavati ulazno-izlazna dokumenta, ili će ih obe strane ukinuti. Ne isključujem to i nadam se da ćemo o tome razgovarati u okviru teme aktuelnih tema" - kazao je kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu za BBC na srpskom jeziku.
  • 16.08.2022
Selaković: Situacija uoči dijaloga tenzična, Kurti je nepredvidiva figura
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je uoči pregovora Beograda i Prištine u Briselu da je situacija tenzična i opterećena neozbiljnošću zvaničnika Prištine.
  • 16.08.2022
Hil: ZSO ne bi bio jedinstven slučaj, slični primeri postoje u Evropi
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da Zajednica srpskih opština na Kosovu nije nikakav jedinstveni model, i da primeri takvog udruživanja već postoje u multietničkim sredinama u Evropi.
  • 16.08.2022
EK: Vučić i Kurti u Briselu moraju da raspravljaju o svim otvorenim pitanjima
Evropska komisija (EK) je saopštila da u dijalogu Beograd - Priština u Briselu u četvrtak "mora i biće raspravljano o svim otvorenim pitanjima", ali je naglasila da "ne može da se spekuliše o rezultatima dijaloga". Portparolka u EK Nabila Masrali je rekla da će Komisija uskoro objaviti koje će sve teme biti na stolu pregovora srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
  • 16.08.2022
Vučić sa Stjuartom Pičom o dijalogu: Srbija će biti konstruktivna
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.
  • 16.08.2022