Vesti
Politika

Petković: SL izlazi iz prištinskih institucija ako se ne formira ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je ubedljiva pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na Kosovu pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven.
Petković: SL izlazi iz prištinskih institucija ako se ne formira ZSO
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je dodao i da bi rezultate izbora trebalo da analiziraju u međunarodnoj zajednici, posebno oni koji su podržavali premijera Aljbina Kurtija u, kako je rekao, „akciji terora“ nad Srbima na severu.

„Onako kako je bila snažna i ubedljiva pobeda Srpske liste i srpskog naroda na juče održanim izborima, neka svi dobro znaju da će isto tako da bude snažan odgovor ukoliko ne bude formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) i ukoliko se ne uđe u institucionalne konkretne korake počevši od prvog sastanak u Briselu u novembru koji isključivo treba da bude posvećen razgovoru o implementaciji onoga što je dogovoreno 2013. godine“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Ukoliko ne bude formirana ZSO, dodao je Petković, odgovor će biti takav da će „Srpska lista i srpski narod izaći iz svih prištinskih institucija na severu pokrajine“.

„To je ono što svi vrlo dobro treba da znaju“, poručio je Petković.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021