Vesti
Politika

Petković sa ambasadorom Pinterom o političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu kao i o nastojanjima Beograda da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju.
Petković sa ambasadorom Pinterom o političkoj situaciji na Kosovu
Atil Pinter i Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković je tokom sastanka rekao da je "od suštinske važnosti za normalizaciju odnosa i položaj Srba na Кosovu pobeda Srpske liste na pokrajinskim izborima i osvajanje svih deset zagarantovanih mesta u prištinskom parlamentu Privremenih institucija samouprave", ističe se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

Teme sastanka sagovornika bile su i o sprovođenju vakcinacije protiv koronavirusa. Složili su se da je Srbija u samom vrhu zemalja po broju ljudi koji su se vakcinisali.

„Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i našim prijateljima u mogućnosti smo da obezbedimo veliki broj i više vrsta vakcina, kako bi imunizacija bila na što većem nivou. To omogućava vakcinaciju i našeg naroda sa prostora Кosova i Metohije", zaključio je Petković.

 Ostale vesti

Kurti pozdravlja odluku SAD
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu organizovanu kriminalnu grupu sa Zvonkom Veselinovićem na čelu.
  • 08.12.2021
Povučen predlog zakona
Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.
  • 08.12.2021
„Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“
„Celokupni proces dijaloga između Beograda i Prištine dugo je u krizi. Postoje nadmudrivanja između dve države, a Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“, kazao je za RTV Kim profesor na fakultetu Političkih nauka u Prištini Miljazim Krasnići komentarišući jučerašnji susret Borelja i kosovskog premijera u Briselu.
  • 08.12.2021
Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

  • 08.12.2021
Radosavljević: EU se vratila i odlučna je po pitanju formiranja ZSO

Poruke Žozepa Borelja, Aljbinu Kurtiju, da se od kosovske strane u dijalogu očekuje formiranje ZSO, znači da se Evropska Unija konačno vratila i da je odlučna, kaže novinar i analitičar Nenad Radosavljević.

  • 08.12.2021
Veber: Preokret zbog nove koalicione Vlade u Nemačkoj
Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlin Bodo Veber izjavio je sinoć da se može očekivati ozbiljno resetovanje pregovora Srbije i Kosova, ali i novi odnos Berlina prema Vučićevoj vlasti u Srbiji, sa naglaskom na demokratskim principima i vrednostima vladavine prava.
  • 08.12.2021