Vesti
Politika

Petković razgovarao sa članovima porodica uhapšenih Srba sa severa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je večeras u Zvečanu sa članovima porodica uapšenih Srba sa severa.
Petković razgovarao sa članovima porodica uhapšenih Srba sa severa
Petar Petković sa članovima porodica uhapšenih Srba sa severa (Foto Fejsbuk Petar Petković)

"Razgovarao sam večeras u Zvečanu sa porodicama naših uhapšenih Srba, Кatarinom Adžić, Suzanom Trajković, Predragom i Suzanom Pantić i preneo im podršku predsednika Aleksandra Vučića, države Srbije i Кancelarije za Кosovo i Metohiju i ponudio im dodatnu pomoć", naveo je Petkovič na Fejsbuku.

"Tu smo da se zajedno borimo za svakog našeg čoveka, rame uz rame i nastavićemo to da činimo zajedno jer samo tako smo dovoljno snažni da se odupremo svim poteškoćama. Znam da je Кatarini i Suzani teško jer ovaj Božić provode bez svojih najmilijih, ali predaja nije opcija", dodao je on.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023