Vesti
Politika

Petković: Probaćemo sve da promenimo

Nosilac liste „Srpski demokratski savez“ Slaviša Petković je povodom početka predizborne kampanje rekao za RTV Kim da neće biti teško motivisati građane da se odluče upravo za njegovu političku opciju, te da će probati “sve da promeni”.
Petković: Probaćemo sve da promenimo
Slaviša Petković (Foto arhiva Kim)

Petković je istakao da će, ukoliko dobije poverenje građana, raditi na svemu onome na čemu aktuelna vlast nije.

„Vidite šta je Srpska lista za deset godina napravila od opština. Gračanicu su sveli na jedno obično selo, zdravstvo je upropašćeno, školstvo, dece svake godine ima sve manje i manje po školama, ekonomska situacija je katastrofalna. Probaćemo sve to da promenimo na jedan savim drugačiji način, ne na onaj na koji je to radila Srpska lista“, kazao je Petković.

On ističe da građanima ne treba prevelika motivacija kako bi na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar glasali upravo za „Srpski demokratski savez“.

Za razliku od ostalih stranaka na Kosovu, ova lista danas nije zvanično započela kampanju obilazeći pojedina mesta na Kosovu. Petković ističe da će izbegavati organizovanje većih skupova zbog epidemiološke situacije.

“Srpski demokratski savez” će na predstojećim izborima nastupiti pod rednim brojem 118. Pored ove političke opcije, Srbi na Kosovu će moći da glasaju za još dva srpska politička entiteta: Srpsku listu i Građansku inicijativu “Za slobodu, pravdu i opstanak”.

U ponoć je zvanično počela predizborna kampanja za predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i trajaće do 12. februara.

Spisak potvrđenih kandidata koji ispred 28 političkih opcija učestvuju na izborima 14 februara, možete pogledati OVDE.Ostale vesti

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021