Petković: Priština na sve načine pokušava da oteža Srbima život

Odlukom da građanima sa srpskim pasošem zabrani ulazak na KiM, Priština udara na decu, kaže Petar Petković.

Podeli ovaj članak sa:
 • Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

U jeku letnjih gužvi, Priština je odlučila da se na prelazima više ne prihvataju pasoši izdati osobama u gradovima centralne Srbije.

Punoletne osobe administrativne prelaze sada mogu preći samo sa srpskim ličnim kartama, dok je za maloletne osobe potrebno priložiti izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Gužvi na Merdaru i Jarinju ima, a ima i porodica koje su zbog ovoga morale da se vrate da dopune dokumentaciju.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da albanska strana na sve načine pokušava da ugrozi život srpskog naroda na Kosovu, a svojim jednostranim akcijama isprovocira reakciju Beograda.

Prema njegovim rečima, reč je o jednoj anticivilizacijskoj odluci koja ima za cilj da ukine dokumenta države Srbije, a sve sa ciljem kako bi se navodno poštovao sporazum o slobodi kretanja.

Kako kaže, ovom odlukom se pre svega pogađaju maloletna lica.

Priština ovom odlukom udara na decu, jer jedina putna isprava koju dete ima od rođenja jeste pasoš, s obzirom da se lična karta dobija od 16. godine, ukazao je Petković.

"Na sve načine pokušavaju da ometu slobodu kretanja, pošto su sa taksama koje traju već 10 meseci zaustavili promet robe", naveo je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Sve to, kako kaže, govori o tome kakva je nervoza u Prištini i da oni ne žele da se situacija nomalizuje.

"Suština je da ćemo se mi boriti za svoj narod i da ćemo naći način da im se pomogne", istakao je Petković.

Ostale vesti

 • SL danas odlučuje

  SL danas odlučuje

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić najavio je da će ta stranka danas doneti odluku da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovskog parlamenta.

 • Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

 • "Imamo američku podršku za ukidanje taksi"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Sastanak je trajao skoro dva sata. "Nema sumnje da imamo američku podršku, jer i oni misle da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da bismo mogli na svaki način i po svaku cenu da sačuvamo mir, gledamo u budućnost i unapređujemo našu ekonomiju", rekao je predsednik Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane