Vesti
Politika

Petković: Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je dobro što će se otvoriti arhive OVK jer, kako je rekao, porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir.
Petković: Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je na svom Tviter nalogu podsetio da su na današnji dan pre tačno dve godine sahranjeni posmrtni ostaci petočlane porodice Šutaković: oca Nedeljka (63), majke Darinke (58) i tri maloletna sina Aleksandra (17), Đorđa (15) i Radomana (10).

"Oteti su 12. juna 1999. u Đakovici, a njihovi posmrtni ostaci nađeni su u masovnoj grobnici na lokaciji `Bunker` čak 20 godina od otmice", napisao je Petković.

Dodao je, da je "Komisija utvrdila da su ubijeni egzekucijom, a da su njihova tela sakrivena na deponiji da se nikada ne bi otkrila brutalna istina".

"Zbog Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Đorđa i Radomana moramo da saznamo istinu o svim nestalima. Zbog njih je dobro što će se otvoriti arhive UČK. ’Bunker’ je poslednja lokacija čiju je pretragu omogućila Priština i mi tražimo još 9 lokacija. Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir", zaključio je Petković.Ostale vesti

CIK prihvatio kandidaturu Arsenijevića
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila je kandidaturu Aleksandra Arsenijevića iz Građanske inicijative Srpski opstanak za gradonačelnika Severne Mitrovice.
  • 29.11.2022
Rok za prijavu političkih subjekata za izbore SO Zvečan i Leposavić do 2. decembra

Centralna izborna komisija (CIК) saopštila je da je rok za podnošenje prijava za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za učešće na prevremenim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić počeo 26. novembra i trajaće do 2. decembra.

  • 29.11.2022
Kurti: Srbija želi da izdvoji jedan sporazum, a preostala 32 ignoriše
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je spreman da razgovara o zajednici srpskih opština i pravima Srba na Kosovu, ali ne kao o preduslovu za dijalog, nego kao delu razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na bazi predloga Nemačke i Francuske.
  • 29.11.2022
Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022
Overene prijave kandidata za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova
Centralna izborna komisija overila je danas imena kandidata za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.
  • 28.11.2022