Vesti
Politika

Petković: Politici nema mesta u očuvanju zdravlja građana

Reagujući na izjave kosovskih zvaničnika povodom vakcinacije na severu Kosova, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da politici nema mesta u borbi za očuvanje zdravlja građana.
Petković: Politici nema mesta u očuvanju zdravlja građana
Petković (Foto Kancelarija za KiM)

"Svi se borimo protiv istog, nevidljivog neprijatelja. Za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu", poručuje Petković nakon niza izjava kosovskih zvaničnika koji su distribuciju vakcina na sever Kosova nazvali ilegalnom.

Petković ističe da koronsvirus ne poznaje nečije etničko poreklo i dodaje da Srbija nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na Кosovu, podsećajući pritom da je u jeku pandemije Kosovu dato 1.000 PSR testova.

"Naša je obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka", navodi Petković u saopštenju za medije.

Međutim, navodi da predstavnici vlasti u Beogradu navikli da tokom svake predizborne kampanje u Prištini glavna meta napada bude Srbija, ali poručuje da ničije političke ambicije ne smeju biti iznad zdravlja i života ljudi.

"Zbog toga je nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, kada se bližimo cifri od dva miliona preminulih neko želi da se obračunava sa vakcinama i sprečava imunizaciju", kaže Petković.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021