Vesti
Politika

Petković: Nije bilo direktnog susreta

Ni danas nije bilo direktnog susreta između gospodina Bisljimija i mene, rekao je nakon okončane runde pregovora u Briselu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Petković: Nije bilo direktnog susreta
Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se u Briselu sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem (Foto FoNet/Twitter@MiroslavLajcak)

"U određenim temama postoji prostor da se dogovorimo, ali, kako da vam objasnim, da bi se dogovarali potrebna je i druga strana koja mora da se saglasi, a ona sve odbija", kazao je Petković.

On je dodao da ni danas nije bilo njegovog direktnog susreta sa Besnikom Bisljimijem.

"Između ostalog i zbog toga što je gospodin Bisljimi odbio da razgovara o Zajednici srpskih opština i odbio da razgovara o pitanju nestalih zato što smo mi testirali na tom važnom pitanju.To je prosto pitanje koje ne može da čeka, koje je važno i koje moramo da rešavamo u direktnom razgovoru i prosto, dogovoru", kazao je Petković novinarima.

Podsetimo, nešto pre 19.00 na Tviteru se oglasio Miroslav Lajčak porukom da nije postignut dogovor o registarskim tablicama, ali je dodao da je postignut napredak u drugim tačkama pregovora, uključujući energetiku.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine organizovana je samo dan nakon podnošenja kandidature Kosova za članstvo u Savetu Evrope.Ostale vesti

Salvioli: Beograd i Priština bez odlaganja da nastave potragu za nestalima

Specijalni izvestilac UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija neponavljanja zločina Fabijan Salvioli pozvao je Beograd i Prištinu da nastave bez odlaganja potragu za nestalim licima, kao i da intenziviraju napore da se izvršioci teških kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava privedu pravdi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

  • 02.12.2022
Rašić: Legitimno sam izabran za ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da smatra da je legitimno izabran za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

  • 02.12.2022
Arsenijević se povukao, neće učestvovati na izborima
Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević list Danas.
  • 02.12.2022
Uplaćene
U četiri opštine na severu Кosova je počela isplata zarada onima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će zarade biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
  • 02.12.2022
Sunjog: Pratimo pripreme najavljenih izbora na severu
Misija EU za praćenje izbora (EFM), koja je na Kosovu od 14. novembra, predstavila je danas u Prištini preliminarne nalaze o napretku u sprovođenju do sada postignutih preporuka za praćenje izbora. Još uvek nije poznato da li će Misija EU pratiti vanredne lokalne izbore na severu Kosova zakazane za 18. decembar.
  • 02.12.2022
Stano: Kod imenovanja Rašića nije poštovana procedura
Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je da Evropska unija (EU) i svih 27 članica pozivaju Kosovo da se kod postavljanja ministara poštuju sve neophodne procedure i da kod imenovanja Nenada Rašića za ministra nije poštovana ustavna procedura, ali to je na Ustavnom sudu Kosova.
  • 02.12.2022