Vesti
Politika

Petković: Narednu rundu dijaloga počinjemo sa ZSO

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da primena dogovora iz Brisela o korišćenju nalepnica funkcioniše bez problema, te da ne očekuje veće probleme.
Petković: Narednu rundu dijaloga počinjemo sa ZSO
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Petković je za Tanjug rekao i da je dogovoreno da naredna runda dijaloga počne temom Zajednice srpskih opština, koja se čeka više od 3.000 dana, a na pitanje kada će doći do naredne runde, rekao je da Beograd očekuje poziv EU, kojem će se odazvati.

"Mi ćemo učiniti sve da sporazum funkcioniše kako treba, da ima slobode kretanja i očekujemo to od Prištine, kako bismo imali slobodan protok robe, ljudi, usluga", rekao je Petković.

Ističe da su nalepnice privremeno rešenje i da kosovski premijer Aljbin Kurti ne može da govori ni o kakvoj "epohi reciprociteta", jer je zapravo reč o sprovođenju sporazuma.Ostale vesti

Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022
Petković: Za opštinu Leposavić izdvojeno oko 180 miliona dinara
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je posetu severu započeo u selu Trkose u Opštini Leposavić.
  • 12.08.2022
Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte
Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su njihove misli i mašta.
  • 12.08.2022