Vesti
Politika

Petković: Kurti objavio kraj dijalogu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je novoimenovani premijer Kosova Aljbin Kurti najnovijom porukom da "dijalog Beograda i Prištine mora biti zasnovan na četiri ultimatuma Srbiji", objavio kraj dijalogu.
Petković: Kurti objavio kraj dijalogu
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

On je time, kaže Petković, poništio sve što je do sada dogovoreno u Briselu.

Kurtijeve pretnje, kaže Petković, "direktno urušavaju i poništavaju svaku budućnost dijaloga i pronalaženja kompromisa", a posebno u stavu da neće dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština.

"Na ovaj način, Kurti je pokazao da ga pregovori koji bi vodili pronalaženju trajnog i održivog rešenja na ovim prostorima, uz međusobne napore ka građenju mira i suživota, apsolutno ne zanimaju. Umesto toga, Kurti direktno ruši mir i stabilnost u regionu i od Zapanog Balkana pravi tinjajuće bure baruta", navodi Petković.

Petković ističe da je Beograd je do sada ispunio sve svoje preuzete obaveze iz dijaloga i da isti odnos očekuje i od druge strane.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021