Vesti
Politika

Petković: Kurti mi zabranio da posetim dečake u bolnici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na Tviteru da mu je Aljbin Kurti, premijer Kosova, zabranio da poseti povređene dečake iz Gotovuše u bolnici u Gračanici.
Petković: Kurti mi zabranio da posetim dečake u bolnici
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

"Večeras mi je Kurti zabranio da posetim povređene srpske dečake Miloša i Stefana u bolnici u Gračanici. Iako sam zatražio da mi bude omogućena poseta ranjenima, naišao sam na blokadu", naveo je Petković.

On je dodao da "niko ne može sprečiti istinu o stradanju naše dece", upitavši istovremeno specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka "Jesu li ovo evropske tekovine?".

 Ostale vesti

Borel: U Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica Unije u Briselu da u Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga, ali da su se obe strane složile da njegova izjava data nakon sastanka predstavlja "njihovu posvećenost tome da u potpunosti ispune obaveze koje proizilaze iz tog sporazuma i aneksa za njegovu primenu".

  • 20.03.2023
EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023