Vesti
Politika

Petković: Kurti da upozna sunarodnike sa zločinima UČK

"Srbija je dosledno spremna da istraži sve zločine, bilo da su oni stvarni ili izmišljeni", ističe direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručivši kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da bi svoje sunarodnike trebalo da upozna sa zločinima OVK.
Petković: Kurti da upozna sunarodnike sa zločinima UČK
Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

Petković dodaje da je Srbija iskazala spremnost za istraživanje svakog lokaliteta za koji postoji sumnja da bi se na njemu mogli naći posmrtni ostaci, ali da, kako kaže, Priština ne želi da manifestuje istu vrstu otvorenosti.

"Кurti je svestan da bi njegova ideološko-propagandna priča o tzv. genocidu nad Albancima pala u vodu suočena sa stvarnošću i istinom o pravoj prirodi UČК", ističe Petar Petković nakon najnovije izjave Aljbina Kurtija o genocidu.

On ističe da bi kosovski premijer trebalo da, umesto što radi na konceptu proglašavanja Srba i Srbije za zločince, trebalo da svoje sunarodnike da upoznaje sa, kako navodi, zločinačkom prirodom terorističke UČК, čije su žrtve, ističe bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci.

"Političari u Prištini će imati moralno pravo da govore o zločinima tek onda kada budu spremni da priznaju da su sami pokrenuli spiralu zločina koja je rezultirala svim ratnim strahotama i egzodusom četvrt miliona Srba i drugih nealbanaca sa КiM".

 



Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021