Vesti
Politika

Petković: Kućni pritvor pripadniku KBS-a je korak ka njegovom oslobađanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je sudska odluka po kojoj je u kućni pritvor pušten Azem Kurtaj, koji je na Badnji dan ranio srpskog dečaka i mladića, korak ka njegovom osobađanju i apelovao je na međunarodne predstavnike da pomno prate ovaj slučaj.
Petković: Kućni pritvor pripadniku KBS-a je korak ka njegovom oslobađanju
Petar Petković (Foto FoNet/Božana Pavlica)

Petković je istakao da dok se Srbima na Kosovu "presuđuju drakonske kazne bez ikakvih svedoka i materijalnih dokaza dotle se zločini Albanaca relativizuju i to uoči godišnjice Pogroma i stravičnog stradanja Srba za koje niko nije adekvatno odgovarao".

„Odluka suda u Uroševcu da pripadnika  KBS pusti u kućni pritvor, korak je ka oslobađanju Kurtijevog ekstremiste koji je želeo da ubije Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši. Međunarodni predstavnici dužni su da ovaj slučaj prate sa najvećom pažnjom i da ne dozvole da se krivac za ranjavanje srpske dece izvuče“, napisao je Petković na svom Tviter nalogu.Ostale vesti

Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023